Verenigd Koninkrijk

VERENIGD KONINKRIJKKIEV 2017

Voorronde op 27 januari

De Britten selecteren op vrijdag 27 januari hun inzending voor Kiev, opnieuw in een nationale finale. Dat meldt de BBC.

De Britse omroep organiseert voor het tweede opeenvolgende jaar de voorronde Eurovision: You Decide. Aan het opzet van de uitzending verandert niets. Er komt opnieuw een liveshow van 90 minuten, met zes deelnemers, Mel Giedroyc als presentatrice, een panel van juryleden en televoting. Er zijn twee wijzigingen. De zaal, Eventim Apollo in Londen, is groter dan de vorige en dat geldt ook voor de zender waarop de voorronde te zien zal zijn. Vorig songfestivaljaar was de nationale finale nog te zien op het digitale net BBC Four, volgend jaar verhuist ze naar het grotere BBC Two.

De finale van Eurovision: You Decide wordt gehouden op vrijdag 27 januari, vanaf 20.30 uur onze tijd. Op maandag 23 januari worden de songs al vrijgegeven in The Ken Bruce Show op BBC Radio 2. Tickets voor de show kunnen hier gekocht worden.

Dubbele zoektocht

Het is nog niet bepaald wie de zes deelnemers zijn. Tot en met 6 oktober waren de inschrijvingen geopend en momenteel is een delegatie van de Britse afdeling van songfestivalclub OGAE bezig met een selectie te maken. Daarnaast is de BBC ook zelf bezig met een zoektocht naar geschikte kandidaten.

Op de website van de BBC laat Mel Giedroyc, in eigen land vooral bekend als presentatrice van The Great British Bake-Off, alvast weten blij te zijn: “Ik heb enorm veel zin in het songfestival 2017 en ben dolenthousiast dat Eurovision: You Decide terug is! Ik heb veel goede dingen gehoord over het niveau van de songs van dit jaar, en ik hoop gewoon dat het snel januari is zodat ik de songs kan horen en de artiesten kan leren kennen!”

Aan de winnaar(s) van de voorronde om het resultaat van Joe & Jake (foto) van vorig jaar te verbeteren. Met You’re Not Alone werd het duo 24e en op twee na laatste in de finale in Stockholm.

#Eurovision: You Decide is BACK! Our UK entry ?? will be chosen on Friday 27th January on BBC Two: http://bbc.in/2hseCoZ

Geplaatst door BBC Eurovision op vrijdag 9 december 2016

Advertentie