Kroatië

KROATIESTOCKHOLM 2016

Nina Kraljic maakt voor Kroatië comeback naar songfestival

Kroatië heeft voor haar terugkeer naar het songfestival Nina Kraljic aangeduid. De naam van de winnares van The Voice deed al langer de ronde. Dat nieuws werd nu bevestigd. Op 9 maart kennen we haar song

Dagblad 24 Sata was duidelijk een paar weken geleden: Nina Kraljic is de Kroatische vertegenwoordigster in Stockholm. Het contract tussen staatsomroep HRT en Kraljic’ platenmaatschappij Universal Music zou nog moeten doorgenomen worden zodat Kroatië haar eind deze week kan aankondigen als songfestivalkandidate. Uiteindelijk duurden de onderhandelingen iets langer, maar het is nu echt officieel. Nina gaat voor Kroatië naar Stockholm met een liedje dat ze op 9 maart zal voorstellen.

Vrienden van de 24-jarige zangeres beweren dat het haar kinderdroom is om op het songfestival te mogen aantreden. Dat lijkt de openbare omroep goed uit te komen. Kroatië was er de voorbije twee jaren niet bij en ook voor deze editie kwam de definitieve bevestiging pas laat. De kosten voor het opzetten van een nationale voorronde vallen door de interne keuze weg en Universal Music zou de kosten deels op zich willen nemen om met een toplied te kunnen aantreden.

Kraljic won vorig jaar de Kroatische versie van The Voice en releasete de single Zaljuljali Smo Svijet. Ze zal binnenkort haar debuutalbum uitbrengen. Hieronder vind je haar versie van Euphoria met de plaatselijke Axel Hirsoux. Meer werk van haar in The Voice vind je hier.

play

Klapa s Mora nam voor het laatst deel in 2013, maar de groep overleefde de halve finale in Malmö niet met het lied Mizerja. Het Balkanland treedt dit jaar aan in de eerste helft van de eerste halve finale.

Advertentie