Litouwen

LITOUWENSTOCKHOLM 2016

Litouwse marathonvoorronde wordt nog langer

De Litouwse omroep LRT weet van geen ophouden: zonet kondigde ze aan dat de sowieso al lange en ingewikkelde voorronde met drie uitzendingen wordt verlengd.

“Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka begon begin vorige maand, en zal dus nog anderhalve maand lopen. Elke week wordt er afgewisseld tussen artiesten die al een eigen nummer in de race hebben, en artiesten die kiezen uit een poel van door de omroep weerhouden songs.

Hoe de LRT de extra uitzendingen zal invullen, is nog steeds een raadsel. Verwacht wordt dat er simpelweg minder artiesten zullen afvallen per aflevering. De halve finale, oorspronkelijk gepland op 20 februari, vindt nu pas plaats op 5 maart. Dan pas zullen de artiesten uit beide categorieën het voor het eerst tegen mekaar opnemen. Op zaterdag 12 maart vindt de finale plaats. Ook Zweden, gastland van dit songfestival, houdt dan de finale van zijn voorronde, Melodifestivalen.

Vooralsnog lijkt de favoriet Donny Montell (foto) te zijn, die zijn land in 2012 al vertegenwoordigde op het songfestival. Hij eindigde toen veertiende met Love is Blind.

Als het een troost moge zijn: verdere verlengingen zijn onmogelijk. Maandag 14 maart is de deadline voor alle nummers van het komende songfestival om bekend te zijn, omdat dan de bijeenkomst van de 43 delegatiehoofden plaatsvindt in Stockholm.

Advertentie