Nederland

NEDERLANDLIVERPOOL 2023

Dit is ‘Burning Daylight’: Nederlandse inzending Songfestival 2023

De Nederlandse omroep AVROTROS liet de afgelopen dagen steeds meer informatie los over de inzending van onze noorderburen voor het Eurovisiesongfestival 2023. Nadat in eerste instantie door middel van een tekst een teaser werd gegeven waar het nummer over gaat, maakte de omroep gisteren bekend dat Mia & Dion Burning Daylight zullen zingen. Woensdagavond werden de song en bijbehorende videoclip gepresenteerd. Om 19.15 uur was het nummer voor het eerst te horen in de talkshow Khalid en Sophie op NPO1, het officiële YouTube-kanaal van Eurovision en op NPO Radio 2.

Als derde van de in totaal 37 deelnemende landen, presenteerde Nederland in november de artiesten die het land vertegenwoordigen op het Songfestival. De nog onbekende Mia Nicolai & Dion Cooper werden uitgekozen door de selectiecommissie van AVROTROS. De zanger en zangeres werkten afzonderlijk aan hun solocarrière en kenden elkaar nog niet, tot ze twee jaar geleden door oud-Songfestivalwinnaar Duncan Laurence en songwriter (en tevens partner van Laurence) Jordan Garfield bij elkaar werden gebracht.

Vallen, fouten maken en weer opstaan

‘Het nummer gaat over vallen, fouten maken en weer opstaan’, vertelt Dion in de mini documentaire die voorafgaand aan de bekendmaking van het nummer te zien was via het YouTube-kanaal van AVROTROS.

Hieronder kun je Burning Daylight beluisteren.

Nederland treedt aan in de eerste halve finale op 9 mei. We zien onze noorderburen terug in de tweede helft van deze halve finale.

Advertentie