Nederland

NEDERLAND

Dit zeggen Songfestivalfans over ‘Grow’, de opvolger van ‘Arcade’

Vandaag is de inzending van Nederland voor het Eurovisiesongfestival 2020 officieel bekendgemaakt, na ’s nachts al gelekt te zijn. Grow heet het nummer, gezongen door de Surinaamse Nederlander Jeangu Macrooy, en het is de opvolger van winnaar Arcade. Slaagt Nederland er met Grow in opnieuw te winnen en zo voor het eerst sinds Ierland in de jaren ’90 meer dan één keer op rij te winnen? We kijken even naar de reacties van de Songfestivalfans over de Nederlandse inzending.

Ook op onze Facebookpagina laten mensen weten wat ze van het lied vinden.

Robbert Land is fan van het nummer, maar denkt niet dat Nederland opnieuw wint.

Nee, goed nummer, maar ik denk niet dat de televoters dit massaal zullen steunen. Nederland stuurt weer vooral een prachtig jurynummer als je het mij vraagt.

Aubert van Engelen denkt aan Hooverphonic.

Kruipt net als Hooverphonic langzaam onder je huid, kwalitatief hoogwaardig. Of het genoeg is voor top 5, is moeilijk te voorspellen.

Nick Rombout daarentegen is helemaal geen fan van het nummer.

O jee, zeg dan gewoon dat je zeker niet nog eens wil winnen. Dit kan in de finale meedoen voor de laatste plaats. Geeeeeuw.

Net als Björn Michael-Rosier, al heeft die wel een complimentje over voor Jeangu.

Mooi gezongen, maar het is wachten op… niets.

Internationale fan(site)s

Stian op Wiwibloggs:

Het bouwt maar bereikt niks. Het zou twee minuten meer nodig hebben. Ik vind de tekst echt goed en kan de kwaliteit zien, maar dit gaat laatste worden in de finale. Het voldoet aan alle voorwaarden van de inzendingen van de gastlanden van het laatste decennium die niet die onmiddelijke impact hebben en laatste worden. Als Oostenrijk 2015, Portugal 2018 en Israël 2019 het niet konden, dan zal deze het ook niet kunnen.

Marc op Songfestivalweblog:

Denk dat Nederland het wel goed gaat doen, hoor. Prima nummer, goede zanger met charisma en denk dat je hier met staging echt iets geweldig van kan maken! Ook gezien alle concurrentie dit jaar gaat Jeangu voor een top 10 notering! Dat zou toch geweldig zijn?! Ja, ik wil ook weleens een uptempo, maar kwaliteit vind ik belangrijker en dat is dit zeker.

Rick op dezelfde website:

Prachtige clip en song, heel iets anders dan wat we ooit gehoord hebben op het ESF. Ik denk dat dit live heel bijzonder gaat worden.

Daan:

Ugh, sorry, nee dit is hem niet voor mij. Hopelijk is dit zo’n nummer dat live beter werkt. Vorig jaar moest ik ook even wennen toen Arcade bekend werd maar toen ik hem live hoorde zingen, kwam het echt pas binnen. Hoop dat het met Grow hetzelfde is.

Over het algemeen kunnen we dus stellen dat de meeste mensen het een mooi lied vinden, al zijn er ook die het te traag en saai vinden. Degenen die wel fan zijn, denken dan weer dat het niet genoeg zal zijn voor een nieuwe overwinning op het Songfestival, maar dat de top 10-15 mogelijk moet zijn.

Advertentie