Nederland

NEDERLANDSTOCKHOLM 2016

Douwe Bob teleurgesteld na elfde plek

De Nederlanders geloofden lang in een stuntzege op het songfestival, maar Douwe Bob eindigde op de elfde plaats, vlak na Laura Tesoro.

Douwe Bob had zich duidelijk meer voorgesteld van zijn deelname aan het songfestival. Hij ging vooraf volledig voor de winst, maar moest zich tevreden stellen met een plek net buiten de top 10. Tijdens de songfestivaluitzending ging hij nog op bezoek bij commentatoren Jan Smit en Cornald Maas. “Hier is de Messias”, klonk het. Douwe Bob was er immers rotsvast van overtuigd dat hij Nederland de verlossing zou brengen nadat het al van 1975 geleden is dat onze noorderburen het songfestival wonnen.

Na afloop zat de Nederlander dan ook in een dip en weigerde hij interviews. “Douwe Bob is moe en teleurgesteld en wil daarom geen interviews geven. Zondag is hij er weer”, zei persverantwoordelijke Eric Dekker van AVROTROS.

Hij werd bij aankomst in zijn hotel in Stockholm wel als held ontvangen.

Wakker worden met een elfde plek is een top prestatie. Douwe werd dan ook vannacht onder luid applaus opgewacht bij z'n hotel. Douwe, we zijn trots op je!

Geplaatst door RTL Boulevard op zondag 15 mei 2016

Advertentie