Nederland

NEDERLAND

Duncan Laurence aan tafel bij Nederlandse talkshow ‘Pauw’

Duncan Laurence is terug in Nederland en dat zullen ze geweten hebben. ‘Ik heb niet geslapen’, zo vertelt de zanger in een speciale aflevering van de Nederlandse talkshow Pauw. Verder zitten ook Ilse DeLange, Lenny Kuhr en Getty Kaspers aan tafel. De gastheer gooit ook nog even een leuk feitje op tafel.

De dag na zijn overwinning kwam Duncan aan op een volgelopen Schiphol. Massa’s fans stonden de zanger op te wachten. Ook de oma stond klaar om haar kleinzoon te feliciteren.

Het zijn geen feiten, alles kon gebeuren’, zei Ilse 

Veel tijd om te rusten heeft Duncan alvast niet na zijn overwinning. De talkshow Pauw brengt een speciale aflevering helemaal in het teken van de kersverse winnaar. Cornald Maas, Jan Smit, Gerard Joling, Ruth Jacott, Lenny Kuhr en Getty Kaspers zijn allemaal van de partij. Ilse en Duncan vertellen hoe ze het hele avontuur hebben ervaren. ‘Ik had, net als toen, een hartslag van over de tweehonderd’ zei Ilse al lachend, toen Jeroen Pauw vroeg of het haar terugbracht naar 2014. Duncan hoopt dat zijn overwinning zijn carrière een boost kan geven, maar is vooral trots. De zanger vertelt over hoe hij vroeger wel eens werd gepest en zijn redding vond in muziek. De uitzending kreeg meer dan 2,2 miljoen kijkers, wat bijna het driedubbele is van normaal.

Het was één ploeg met allemaal hugs and kisses’, zei Hans Pannekoek 

Het hele gedoe met de lichtbal moet natuurlijk ook even worden aangehaald. Hans Pannekoek, die de staging heeft bedacht, maakt al snel duidelijk dat de problemen misschien niet zo groot waren dan dat men liet blijken. Er waren wat problemen met de originele lichtbal omdat de Israëlische omroep er een heel ander beeld bij had dan wij, klonk het. Na een paar constructieve meetings was dit probleem opgelost en stond de act er zoals we het wilden.

Wist je dit al?

Wie een rekenmachine bij de hand had, die had kunnen weten dat het eigenlijk al beslist was nadat Nederland punten had gekregen. De Nederlandse journalist Rob Hoogland schreef in zijn blog hoe een rekensom je dit had kunnen vertellen. Zowel vakjury als televoting hebben elk 2378 punten verdelen dit jaar, 58 minder door de diskwalificatie van de jury uit Wit Rusland. Nadat Nederland punten kreeg waren er al 2227 punten gegeven nog maar 151 over. Die moesten nog verdeeld worden onder Zweden en Noord- Macedonië. Het was dus sowieso niet meer mogelijk om boven Duncan te eindigen.

Sollicitaties zijn geopend

Als er naar de eventuele presentators wordt gepolst stellen zowel Jan als Cornald zich kandidaat. Duncan geeft echter aan om misschien een kans te geven aan jong talent. Hiermee bedoelt hij Emma Wortelboer, de jonge presentatrice die de punten mocht geven dit jaar. Wanneer Jeroen vraagt waar het zou kunnen plaatsvinden lijkt het alsof Cornald zijn mond misschien voorbij praat. ‘Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, stuurde een appje om te zeggen dat ze het festival daar wil hebben’, verklapt de commentator.

Prachtige versie 

Natuurlijk wil iedereen het nummer nog eens horen. Voor de gelegenheid staan de drie backings deze keer op het podium. Het is een intieme versie die zeer hard wordt gesmaakt door het aanwezige publiek. Duncan ontvangt ook dubbel platina van Jeroen Pauw, goed voor 80.000 verkochte exemplaren.

Er komt nog veel mooie muziek aan, maar eerst ga ik een hele volledige dag niets doen

Bekijk de hele uitzending via deze link

Advertentie