NEDERLAND

Eva Jinek wil Songfestival 2020 presenteren

Bekende Nederlanders laten beetje bij beetje in hun kaarten kijken als het aankomt op het willen binnenhalen van de presentatieklus van het Eurovisiesongfestival 2020. (Bron: AD)

Eva Jinek, voormalig nieuwslezeres en huidige presentatrice van haar eigen praatprogramma Jinek op NPO1, is alvast enthousiast. Dat liet ze gisteren merken in Opium op Oerol, een ander tv-programma dat wordt gepresenteerd door Nederlands Songfestivalcommentator Cornald Maas. ‘Het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt’, klonk het stellig bij Jinek, die aangeeft dat ze nog niet officieel gevraagd werd.

Ook de naam van Dionne Stax wordt genoemd. Nu leest ze nog het NOS Journaal voor, maar binnenkort gaat ze aan de slag bij omroep AVROTROS, die samen met de NOS en de overkoepelende NPO het Songfestival 2020 organiseert. Zij heeft nog niet publiekelijk aangegeven dat ze geïnteresseerd is in de functie. Anders is dat bij Chimène van Oosterhout, zangeres bij de band Luv’. In het radioprogramma ’t Wordt nu laat zei ze dat ze vooral de puntentelling voor haar rekening wil nemen, omdat ze naar eigen zeggen zeven talen vloeiend spreekt.

Wanneer de namen van de presentatoren worden bekendgemaakt, is nog niet bekend. In augustus volgt wellicht eerst de specifieke Nederlandse locatie van het ESF 2020.

Advertentie