Nederland

AVROTROS
NEDERLANDLIVERPOOL 2023

Fans reageren op Nederlandse inzending: ‘Mooi, maar kansloos tegenover Zweden en Finland’

Woensdagavond presenteerde Nederland het nummer waarmee Mia Nicolai & Dion Cooper het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Zij zingen Burning Daylight tijdens de eerste halve finale op 9 mei. Na de bekendmaking van het nummer lieten Songfestivalfans gelijk hun mening horen.

De presentatie van de Nederlandse inzending was te volgen via televisiezender NPO1, NPO Radio 2 en het officiële YouTube-kanaal van Eurovision. Met het nummer hopen Mia Nicolai & Dion Cooper hoge ogen te gooien op het Songfestival in mei. Online zien we vooralsnog wisselende reacties op de song.

Elke luisterbeurt beter

We lezen zowel positieve als negatieve eerste indrukken: ‘Het nummer is goed en beter dan ik had verwacht. Niet zo goed als De Diepte maar zeker een sterke inzending.’ Een andere Twitteraar is niet onder de indruk: ‘Wat een saai nummer’. Een andere fan is van mening dat het nummer elke luisterbeurt beter wordt.

Wel of niet naar de finale?

Fans zijn er nog niet uit of Mia & Dion vanuit de halve finale door zullen stoten naar de finale op 13 mei. Zo valt te lezen: ‘Het zou me niet verbazen als Nederland dit jaar de finale niet gaat halen.’ Niet iedereen is het hier mee eens: ‘Met een goede staging en goede zang is Nederland zeker op weg naar een top tien notering.’ Ook wordt benoemd dat het nummer zal opvallen tussen up-tempo inzendingen.

Ondanks dat de Zweedse inzending nog niet bekend is, voorspelt een fan al dat Mia & Dion kansloos zijn tegenover in ieder geval deze én een andere inzending: ‘Ik vind het nummer mooi. Interessant tegenover de veelal up-tempo nummers dit jaar. Kansloos tegenover Zweden en Finland.’

Advertentie