Nederland

NEDERLAND

Gaststad Songfestival: op deze tijdstippen komt er vrijdag nieuws naar buiten

Vrijdag 30 augustus is de datum die bij elke fan al lang omcirkeld staat in de agenda. Stilaan begint die dag ook vorm te krijgen. De stad die de eer krijgt om het vijfenzestigste Eurovisiesongfestival te organiseren zal zelf pas een half uur van te voren te weten komen dat ze hebben gewonnen. Ook is ondertussen bekend wie de regie op zich zal nemen van het festival.

Via een speciale onderbreking op NPO1 en NPO2 zal vrijdag om 11.58 uur bekendgemaakt worden welke stad het grootste muziekfeest ter wereld mag ontvangen. Hoe dit zal gebeuren blijft nog altijd een goed bewaard geheim.

Perconferentie in winnende stad

Wij kregen van de Nederlandse omroep een persbericht met een uitnodiging om naar de winnende stad te trekken voor een persconferentie die gepland staat om 15.00 uur. Van deze persconferentie brengen wij natuurlijk ook verslag uit.

Twee regisseurs 

Ook de regisseurs zijn bekend. Marnix Kaart en Marc Pos nemen de regie van de drie shows voor hun rekening. Allebei grote namen als het gaat om TV-shows en live-events. Marnix Kaart gaat zich bezighouden met het in beeld brengen van de verschillende inzendingen, Marc Pos richt zich op de structuur, setontwerp en showblokken tussen de deelnemers.

Advertentie