Nederland

NEDERLAND

Geruchtenmolen over Nederlandse Songfestivalkandidaat flink op gang

We weten best al veel over de vijfenzestigste editie van het Eurovisiesongfestival maar wie Nederland zal vertegenwoordigen in eigen land is nog een groot vraagteken. Of toch niet? Speculaties zijn er in overvloed maar bevestigingen nog absoluut niet.

Sinds dat radiopersoonlijkheid Timur Perlin van Radio 2 in zijn ochtendshow weggaf dat hij zo goed als zeker wist dat de Nederlandse kandidaat begint met de letter ‘J’, draait de geruchtenmolen in Nederland als nooit tevoren. Een betrouwbare bron had hem dit verteld. Zelf voegde hij er nog aan toe dat Judy Blank, een singer-songwriter, een goede keuze zou zijn. Fans begonnen massaal vragen te stellen aan de zangeres en ook zij kon zich niet inhouden nog wat olie op het vuur te gooien. Ze postte een foto van een mogelijke outfit voor het festival met als ondertitel: ‘TV maakt je dikker dus wat vinden jullie van deze outfit voor Rotterdam?’. Daags na deze post gaf Judy toe in een radio-interview dat ze (nog) niet gevraagd is, maar dat ze het wel leuk vond iedereen beet te nemen. Andere naam die werd vermeld was Joe Buck, opkomend talent in Nederland én pupil van Ilse DeLange, al deelde hij heel snel op zijn Twitter dat hij gecharmeerd is door de complimenten maar dat ook hij het niet is. Verdere namen die worden genoemd zijn die van Jake Reese, Jett Rebel en Jacqueline Govaert maar zij hebben hier niet op gereageerd.

View this post on Instagram

the word is out!! ??✨ honestly, i’m a little bit overwhelmed by all the positive responses to the news of me representing the netherlands at eurovision this year. if only the rumors were true… thank you so much, timur for sharing some love on radio 2 yesterday morning and starting the rumor. thanks for placing your bets on me! ♥️ …all the other cred goes out to stijn buist for making the picture of the potential outfit by the famous designer “paulo montagne” that i was gonna wear. we fooled you all. sorry. i couldn’t help it. ? but! thanks for all the incredible support, peeps. i’m pretty sure i would’ve had a great time there in rotterdam. maybe next year? haha ??‍♀️ have a great week! ? photo by aviva bing ⚡️

A post shared by Judy Blank (@judyblankmusic) on

SBS Shownieuws weet het zeker

Er zitten in Nederland blijkbaar veel ‘betrouwbare bronnen’ want ook bij SBS weten ze via zo een bron wie de gelukkige is die Duncan Laurence mag opvolgen. Entertainmentprogramma Shownieuws weet zeker dat Jordan Roy de gelukkige is geworden. Op zijn Instagram staat meermaals een post met de hashtag Eurovision waardoor iedereen opnieuw zeker weet dat hij het geworden is. Waar anderen vrij snel reageerden op dit nieuws, houdt Jordan voorlopig de lippen stijf op elkaar. Eerder had hij ook al een video gepost waarin hij het nummer Tonight Again van Guy Sebastian zong.

OMG! ???

Geplaatst door Shownieuws op Dinsdag 7 januari 2020

Hoe serieus kan dit worden genomen?

Wat we al hebben geleerd uit het verleden is dat we niet zomaar alles moeten geloven en al zeker niet moeten springen op alles met een verwijzing naar het festival. Artiesten die intern gekozen worden, hebben best wel een soort van zwijgplicht en zullen zeker geen foto’s plaatsen met een hashtag als Eurovision. Cornald Maas gaf ons eerder al te kennen dat er nog geen nieuws op komst is over de kandidaat voor Rotterdam. Dit werd ook bevestigd door AVROTROS woordvoerder Eric Dekker via een bericht aan de Nederlandse krant De Telegraaf.

Advertentie