NEDERLAND

‘Glennis Grace geknipte kandidate voor 2019’

Herkanst Glennis Grace volgend jaar op het Songfestival in Israël? De ex-manager van de zangeres zegt dat Grace dankzij haar succes in America’s Got Talent de geknipte kandidate is om Waylon op te volgen.

Het is haar eerste manager John van Katwijk die Glennis tipt als geschikte Songfestivalkandidate voor Nederland. Dat is opvallend, want de twee hadden in het verleden geen al te beste verstandhouding. ‘Ik gooi maar wat op hoor, maar met alle media-aandacht van nu is er toch geen betere Songfestivalkandidaat voor volgend jaar?’, zegt de man aan De Telegraaf.

Die aandacht in binnen- en buitenlandse media heeft Glennis te danken aan haar succesvolle prestaties in populaire talentenjacht America’s Got Talent. Daar haalde ze deze week de halve finales na een knalprestatie neer te zetten in de liveshow. Zowel de strenge jury als de kijkers zijn fan van de Nederlandse.

Heeft Glennis interesse? 

De vraag is nu of we de zangeres binnenkort op het Songfestival mogen verwachten. In 2013 zei ze nog geen behoefte meer te hebben aan deelnemen. Twee jaar later zette ze de deur weer op een kier. Vorig jaar zei Marco Borsato dat hij Grace graag weer op het Songfestival zou zien. ‘Ik denk dat het voor Glennis de opstap kan zijn naar een grote internationale carrière. Ze heeft een stem die zo’n grote etalage verdient. Je kunt daar ook een liedje voor schrijven waar een wereldmarkt voor is!’, zei Marco toen.

Dat Glennis twijfelt aan een nieuwe deelname is niet zo gek. Haar deelname in 2005 met de ballade My Impossible Dream werd geen succes. Glennis zei ooit dat haar ex-manager, van Katwijk dus, haar toen in Kiev een eetprobleem aanpraatte. ‘Op het Songfestival zei mijn toenmalige manager een minuut voor ik opging dat mensen op de eerste rij mijn armen te dik vonden. Hij zorgde ervoor dat ik een hekel kreeg aan mijn eigen lichaam’, zegt ze in 2011 tegen Grazia.

play

Plannen AVROTROS

De nieuwe Nederlandse Songfestivalkandidaat zal hoogstwaarschijnlijk weer zonder voorronde worden aangeduid. Er is nog geen communicatie geweest over de plannen van omroep AVROTROS. Volgens de collega’s van Songfestivalweblog is zangeres Maan een van de grootste kanshebbers om geselecteerd te worden.

Advertentie