Nederland

NEDERLAND

Had BLØF beter songfestivalliedje voor OG3NE?

Ruzie tussen BLØF, OG3NE én de vader van de drie zusjes. BLØF-zanger Paskal Jakobsen heeft namelijk in een interview gezegd dat hij een betere lied klaar had voor de meiden, maar dat ze voor het geld gekozen hebben. Zowel OG3NE als vader Rick Vol zijn niet te spreken over de uitlatingen van Jakobsen.

Paskal heeft het niet zo voor Lights and Shadows. ‘Op verzoek heb ik dit jaar een liedje voor OG3NE geschreven, samen met een Engelstalige singer-songwriter. Dat is uiteindelijk niet uitgekozen, hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan. Dat was gemaakt door hun vader, begreep ik. Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden’, zegt hij in een interview met AD. Bassist Peter Slager doet er nog een schepje bovenop: ‘Ik mag het misschien niet zeggen, maar zo’n keuze levert voor de familie natuurlijk wel wat op qua royalty’s.’

Vader OG3NE woest

Die uitspraken schoten bij OG3NE in het verkeerde keelgat. Ze reageerden via Twitter:

Niet veel later kwam er ook een reactie (Via Instagram) van vader Rick Vol, hij schreef en componeerde het uiteindelijke songfestivalliedje van OG3NE. Hij zegt woest te zijn. ‘Twistbaar blijft het of andere liedjes beter waren dan die van mij, maar dat ’t ons om royalty’s te doen zou zijn is de meest schandalige uitspraak uit het hele stuk’ , schrijft Vol.

Verbijstering… .. hier in Maastricht, waar ik mijn vrouw bijsta tijdens slopende bestralingen, ontving ik 't bericht dat de meiden op twitter een reactie hadden gegeven op uitspraken van Bløf. De solide band afkomstig van dezelfde Zeeuwse bodem als mijn geboorteplaats Goes. Na het stuk te hebben gelezen begrijp ik mijn dochters niet alleen maar al te goed, maar ben ik persoonlijk woest. Whatever publiek of muzikanten/schrijvers van mijn liedje vindt, iedereen weet dat mijn vrouw en haar lijden de inspiratiebron van 'Lights And Shadows' is. Dieper vanuit ons hart kon dit liedje dus niet komen. Veel mensen uit Nederland hebben 't liedje omarmt en zijn achter OG3NE gaan staan. Hoe geweldig was dat. Dat zou indicatie genoeg moeten zijn voor de heren van Bløf. Maar mededogen en inlevingsvermogen heeft plaatsgemaakt voor zelfingenomenheid. Twistbaar blijft het of andere liedjes beter waren dan die van mij, maar dat 't ons om royalties te doen zou zijn is de meest schandalige uitspraak uit het hele stuk.

A post shared by Rick Vol (@ricardo_vol) on

 

Advertentie