Nederland

NEDERLAND

Duncan: ‘Ik bevat nog altijd niet dat mijn droom realiteit is’

Duncan Laurence, die ondertussen al meer dan een maand geleden het Eurovisiesongfestival won in Tel Aviv, beseft nog altijd niet dat zijn droom om professioneel muziek te maken realiteit is. Dat vertelde hij in het Nederlandse praatprogramma Pauw op NPO 1. Duncan is ondertussen ook gehuldigd in Hellevoetsluis, waar hij opgegroeid is.

 ‘Het voelt al verder dan het is,’ zegt Duncan wanneer de bekendmaking van de punten nog eens bekeken wordt. ‘Ik kijk regelmatig nog eens en ik wil graag terug naar toen. Ik geniet ervan maar kan wel met beide voeten op de grond blijven.’

Jan Blankenspeld

In Hellevoetsluis kreeg Duncan bij zijn huldiging een Jan Blankenspeld. De overgrootvader van Duncan, op wiens naam Laurence in zijn artiestennaam gebaseerd is, kreeg in 1989 als eerste de onderscheiding. Duncan werd door de burgemeester een ambassadeur van Hellevoetsluis genoemd.
Werd hij niet liever gehuldigd in een grote zaal?
‘Nee, de emotie hier is groter. Ik ben hier opgegroeid. Een grote zaal zou vreemd zijn’.

Simon Cowell

Er wordt ook teruggekeken naar het interview van Duncan bij de BBC. Daar gaf hij advies over wat de BBC zou moeten doen om nog eens een goed resultaat te halen. ‘Stuur eens een bekende artiest’, antwoordde hij. ‘In Nederland is de omslag gekomen toen Anouk deelnam. Vanaf dan zijn mensen anders gaan kijken naar het festival’. Ondertussen zegt Duncan van bepaalde bronnen vernomen te hebben dat Simon Cowell zich zou gaan moeien met de Britse selectie.

Los Angeles

Binnenkort vertrekt Duncan naar Los Angeles, om veel mensen te ontmoeten en nieuwe muziek te schrijven. Dat laatste doet hij nu al thuis. Zo schrijft hij twee tot drie liedjes per week, om een bepaald niveau aan te houden. Soms is dat zonder dat iets moet, een lied dat dan niet uitgebracht wordt of aan een andere artiest wordt gegeven. Zo heeft hij bijvoorbeeld al voor Koreaanse acts geschreven. De tekst schrijft Duncan dan in het Engels en die wordt vertaald door anderen naar het Koreaans.

Amsterdam

Onlangs werd het verrassende nieuws bekend gemaakt dat Amsterdam niet zal meedingen naar de organisatie van het festival in 2020.
Waar wil Duncan zelf het het liefst georganiseerd zien?
‘Dat is een vraag die ik al veel gekregen heb en dan zeg ik: het maakt niet uit. Waar ik mij het meest thuis voel maar dat is Hellevoetsluis en dat kan niet’.

Pinkpop

Duncan keek ook nog even terug naar zijn optreden op Pinkpop.
‘Het was heel leuk om daar nummers te laten horen die nog niemand kende. Ik schrijf al zes jaar muziek. Ik wil altijd mijn eigen ding doen en dan is het leuk als je positieve reacties krijgt’.

Europese tour

Op 5 juli heeft Duncan zijn Europese tour afgetrapt in Paradiso Amsterdam. ‘Ik moest mezelf knijpen om te beseffen in wat voor een iconische zaal ik sfond’, aldus de zanger.

Advertentie