Nederland

NEDERLAND

Jan Smit wil dj op Songfestival

Als Jan Smit mag kiezen dan stuurt hij een populaire Nederlandse dj naar het komende Songfestival. Dat heeft de zanger die deel uitmaakt van het comité dat de inzending van Nederland selecteert gezegd in talkshow RTL Late Night. ‘Met zo een inzending sta je meteen 10-0 voor’, zegt hij. Dat is een opmerkelijke uitspraak, want dj’s en bijgevolg dance-liedjes doen het vaak slecht in de liedjeswedstrijd.

Volgens Jan Smit is er nog steeds geen kandidaat aangeduid die volgend jaar naar Tel Aviv mag. Verschillende artiesten zoals Caro Emerald en Samantha Steenwijk zeggen luidop dat ze interesse hebben. ‘Als mensen echt graag willen, dan moeten ze een belletje geven’, zegt Jan daarover.

Zeg het maar..

Geplaatst door RTL Late Night met Twan Huys op Woensdag 14 november 2018

Waar hoopt Jan Smit op voor 2019? ‘We hebben in Nederland zoveel dj’s die internationaal al heel sterk staan. Als zij dan een lied uitbrengen, ongeacht wie, dan haal je in heel veel landen al de afspeellijsten van de radiozenders. Dan sta je al 10-0 voor. Dat zouden we eens moeten proberen! Wie het lied zingt, maakt dan niet zo veel meer uit’, zegt hij.

Geen garantie op succes 

Niemand weet op voorhand welk soort lied zal scoren op het Eurovisiesongfestival. Toch valt het op dat dj’s en hun liedjes vaak slecht scoren. Dj Gromee, één van dé Poolse artiesten van het moment, haalde dit jaar niet eens de finale. Zijn collega dj Bobo belandde in 2007 ook snel in de vergeetput met Vampires are Alive. Cascada, populair geworden dankzij hun dance-liedjes, stelden in 2013 ook teleur voor Duitsland. En vijf jaar eerder bracht Tereza Kerndlova een dj mee om Have Some Fun te brengen, een feest werd het allerminst. En wacht dat je van de beats van de Bulgaren in 2008? Deepzone & Balthazar flopten.

En vergeet vooral 1996 niet. Gina G dacht toen ook een ’10-0′ voorsprong te nemen door dance-muziek op het Songfestival te introduceren. Als favoriete haalde ze niet eens de top vijf. Toegegeven, vorig jaar was er wél succes. JOWST bracht Noorwegen weer naar de top tien.

play

Advertentie