Nederland

NEDERLANDROTTERDAM 2020

Jeangu Macrooy zingt ‘Grow’ voor gastland Nederland

Omroep AVROTROS hoopt met Jeangu Macrooy en nummer Grow net als vorig jaar te scoren op het Songfestival. Iets wat de laatste jaren moeilijk is gebleken voor het gastland. Het nummer en de bijhorende videoclip worden voorgesteld in talkshow De Wereld Draait Door, gevolgd door de première op YouTube. Al was het nummer op voorhand online gelekt en bevestigd door AVROTROS.

Over wie Duncan Laurence zou opvolgen, werd in Nederland veel gezegd en geschreven. Met een lek tot gevolg. Ook over het nummer van Macrooy werd veel gespeculeerd. Stond het al online of toch niet? Ging het om een demo van een tijdje terug? Een ding is zeker: Nederland heeft een nieuw Songfestivallied. Het is nog even wachten vooraleer het via de officiële kanalen naar buiten komt. Radio 2 van NPO zelf had een link online gezet, maar die is spoorloos verdwenen. Ondertussen heeft Arcade een opvolger en die klinkt zo:

play

Autobiografisch nummer

Grow gaat over volwassen worden en de zoektocht naar jezelf. Over dat er geen handleiding is voor een gelukkig leven maar door open en eerlijk te zijn over de goede en slechte momenten in het leven, maak je nieuwe stappen en groei je verder naar wie je echt bent. Hans Pannecoucke neemt niet alleen de staging van Hooverphonic op zich maar zal ook voor Nederland iets moois proberen te creëren. 5 maart is Jeangu Macrooy opnieuw te gast in De Wereld Draait Door, dit keer brengt hij het nummer voor de eerste keer live. Eerder liet Jeangu al weten dat dit nummer het beste is wat hij ooit heeft gemaakt.

Bekijk hier het gesprek bij De Wereld Draait Door:

Jeangu Macrooy maakte zojuist bij ons zijn songfestivalnummer bekend: Grow. Luister hier het nummer https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/539067

Geplaatst door DWDD op Woensdag 4 maart 2020

Advertentie