Nederland

NEDERLANDLIVERPOOL 2023

Mia en Dion repeteren voor het eerst in Liverpool

Nog nooit eerder was er zoveel commotie rond een Nederlandse inzending op het Eurovisiesongfestival. Mia Nicolai en Dion Cooper werden door verschillende media met de grond gelijk gemaakt nadat ze niet zo zuiver zongen tijdens de preparties. Desalniettemin stapte het gelegenheidsduo gisteren vol zelfvertrouwen het vliegtuig op richting Liverpool.

Daar was het meteen werken geblazen voor de Nederlanders. Mia en Dion kwamen vandaag als vierde aan de beurt tijdens de repetities. De twee kwamen bijzonder ontspannen voor de dag en hadden het duidelijk naar hun zin. Voor de outfit van het duo werd er netjes aan recycling gedaan. De afgeknipte mouwen van Dions hemd lijken op het eerste zicht aan Mia’s bovenstukje gestikt te zijn.

Chloe Hashemi – EBU

Op het podium wordt een zeer intieme, dromerige sfeer gecreëerd met behulp van de mistmachine. De twee bewegen sierlijk om elkaar heen op een ronddraaiend podium. Het geheel wordt via een aardig stukje camerawerk mooi in beeld gebracht.

Sarah Louise Bennett – EBU

Sarah Louise Bennett – EBU

Ook vocaal klinkt het allemaal stukken beter. Zoals je in dit artikel kan lezen, werd de toonhoogte van Burning Daylight in extremis aangepast. ‘Nu zingen we in plaats van schreeuwen en vechten’, vertelde Dion hierover afgelopen vrijdag in de talkshow Khalid & Sophie.

Hieronder alvast een korte snippet van de repetitie:

@eurovision Haunting, mesmerising, and enchanting stuff from Mia & Dion 🥺🧡 #Eurovision2023 #Eurovision @Mia Nicolai @Dion Cooper ♬ original sound – Eurovision

De twee zijn duidelijk opgelucht en hebben hun zelfvertrouwen teruggevonden. ‘Het was echt fantastisch’, klinkt het uit de mond van Dion. ‘Het is helemaal anders dan in Nederland, maar het is een geweldige ervaring‘, vult Mia aan. De twee repeteren woensdag voor de tweede keer.

Advertentie