Nederland

NEDERLANDKIEV 2017

O’G3NE op zoek naar betekenisvol songfestivalliedje waarin ‘meerstemmigheid centraal staat’

Met welk liedje zal meidengroep O’G3NE aan de start verschijnen op het komende songfestival? Een vlotte popsong of toch maar een krachtige ballade? Het liedje moet nog volledig geschreven en geproduceerd worden, maar de drie zussen weten goed wat voor lied ze als inzending voor Nederland willen.

Eén ding staat al vast: het liedje komt niet vanop hun allereerste album. We Got This kwam op 30 september uit en in principe komen de nieuwe liedjes op die plaat in aanmerking als inzending. Ze zijn namelijk niet te vroeg uitgebracht. Toch kiezen de dames niet voor de makkelijkste weg. ‘Er komt een gloednieuw liedje aan. We vinden echt dat een liedje op maat geschreven moet zijn, precies zoals het op het songfestival moet zijn’, zeggen ze in verschillende Nederlandse media.

play

Ze laten niets aan het toeval over. Het trio neemt naar eigen zeggen dan ook niet zomaar deel. ‘Onze missie is om het festival weer naar ons land te halen. We houden met niks anders rekening. Met die instelling hebben we nog nooit een wedstrijd verloren’, zegt het trio in het Algemeen Dagblad. ‘Het is 42 jaar geleden dat we gewonnen hebben. Dat moet echt weer eens.’

Ballade?

O’G3NE wil uitpakken met een sterke en betekenisvolle song. Daarvoor gaan ze een paar bekende tekstschrijvers uit Nederland zelf aan het werk zetten. Ze willen geen liedje uit het buitenland plukken: ‘Het moet een mooie songfestivalsong worden. We gaan veel mensen aan het werk zetten en kiezen uiteindelijk het allerbeste liedje.’ Ze gaan hun nummer dus niet zelf schrijven.

In Nederland staat het trio bekend voor hun overtuigende samenzang. Ook daar willen Amy, Lisa en Shelley op inspelen. ‘Het driestemmig zingen gaat centraal staan, want dat is voor ons het belangrijkste. We blijven vooral dicht bij onszelf, want elke keer als we dat doen, hebben we succes!’, aldus de zussen op de Nederlandse radio.

De zussen verklapten nog niet of ze een uptempo liedje of een krachtige ballade zoeken. René Romkes, songfestivalexpert voor het Nederlandse Metro en één van de personen achter Eurovision In Concert, hoopt alvast op een ballade. Dat zegt hij op Twitter.

Advertentie