NEDERLANDKIEV 2017

Ook deze bekende artiesten wilden volgend jaar naar Kiev

Nederlandse omroep AVROTROS duidde meidentrio O’G3NE aan als songfestivalkandidaat voor 2017, maar volgens krant Algemeen Dagblad had de omroep ook gesprekken met zeker drie andere geïnteresseerde artiesten, maar om de één of andere reden leidde dat niet tot een overeenkomst.

Volgens AD had de omroep in eerste instantie hun zinnen gezet op hun zogenaamde ‘droomkandidaat’ Dotan, vooral bekend van zijn monsterhit Home.

play

Zijn naam werd al vaak genoemd. De zanger heeft interesse in een deelname aan de liedjeswedstrijd maar uiteindelijk gooide de timing roet in het eten. Dotan heeft in 2017 al een te drukke planning en kan zich niet vrij maken voor het Eurovisiesongfestival.

Ex-kandidaat aan het songfestival

Ook de naam van VanVelzen valt in het artikel van het Algemeen Dagblad. De man, die lijdt aan een groeistoornis, draait al enige tijd mee in de Nederlandse muziekwereld. Hij had zelfs al wat radiohits in België, zoals met Take Me In. Ook met hem liepen er dus gesprekken. Het is niet duidelijk waarom hij uiteindelijk niet naar Kiev gaat.

play

De derde en meest opvallende naam is die van belhamel Waylon (foto). De zanger, momenteel coach in The Voice of Holland, wil graag solo naar de liedjeswedstrijd. AVROTROS wou blijkbaar (ook) graag met hem in zee gaan. Waylon maakte in 2014 samen met Ilse DeLange deel uit van The Common Linnets. Samen werden ze op het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen tweede achter winnares Conchita Wurst. Nadien verliet Waylon de groep in onenigheid. Het werd het begin van een woelige periode. Waylon haalde meermaals de roddelpers met verhalen over schulden, dalend succes en andere weinig positieve verhalen.

play

Ook met Waylon werd het niets. AVROTROS polste ook bij de meisjes van O’G3NE en vond met het trio al snel andere geschikte kandidaten. De meningen over de keuze van de meisjes zijn overwegend positief. O’G3NE ontving al succeswensen van voorgangers Gerard Joling, Sieneke, Marga Bult én Douwe Bob. Hier en daar valt er natuurlijk ook een negatieve reactie te vinden op bijvoorbeeld Twitter.

Advertentie