Nederland

NEDERLAND

Nederland: zo klinkt ‘Arcade’ van Duncan Laurence

De fans hebben er lang geduld voor moeten oefenen, maar na enkele gelekte demo’s en verschillende titels die de ronde gingen, werd vanavond Arcade officieel voorgesteld als Nederlandse Songfestivalinzending voor 2019.

Duncan De Moor, of Duncan Laurence zoals hij beter bekend is, heeft zijn lied voor het eerst voorgesteld in het Nederlandse praatprogramma De Wereld Draait Door op NPO1. Morgen volgt daar ook een live-optreden. Een emotionele Duncan legde uit dat hij het lied schreef toen hij nog studeerde aan de Rockacademie van Tilburg. ‘Het lied gaat over een dierbaar iemand die ik op jonge leeftijd verloren ben.’ In de clip staat het wateroppervlak symbool voor de hoop, terwijl de naakte Duncan de kwetsbaarheid in het lied moet tonen.

Zo klinkt het lied van Nederland:

play

‘Ilse belde op zondagochtend’

Commentator en lid van het selectiecomité Cornald Maas en Duncan Laurance zelf gaven een woordje uitleg over het lied en de aanduiding. ‘De laatste jaren scoorden we vooral goed bij de jury’s, maar niet bij de televoting. Daarom zijn we vooral gaan zoeken naar goede liedjes. Zo benaderden we Ilse DeLange. Zij heeft voor ons Duncan gebeld. Dankzij haar is het liedje bij het selectiecomité geraakt’, zegt Maas. ‘Zo belde me op een zondagochtend aan de ontbijttafel op’, voegt Duncan daaraan toe.

Cornald: ‘Wij van het comité vinden dit allemaal een perfecte inzending. Het is sowieso mooi om een nieuw talent uit ons land een kans te geven. Het klinkt heel internationaal, dit is niet gewoon gemiddeld goed. Duncan kan via zijn stem die emoties heel goed overbrengen. Dit gaan ze ook snappen in bijvoorbeeld Moldavië en Tsjechië.’ Het lied heeft alvast de zegen van Willeke Albeteri, die ook studiogast was.

Onze noorderburen staan dit jaar in de tweede helft van de tweede halve finale, op donderdag 16 mei. De afgelopen vijf Songfestivals plaatste Nederland zich vier keer voor de finale. Vorig jaar werd Waylon achttiende met Outlaw in ‘em. Of Arcade hogere ogen kan gooien, weten we over een dikke twee maanden.

Advertentie