Nederland

NEDERLANDTEL AVIV 2019

Nederlanders dan toch met dancenummer naar Israël?

Nog eventjes en de inzending van Nederland voor Tel Aviv 2019 is bekend. Zowel het nummer als de artiest zijn gekozen door het selectiecomité van AVROTROS. Dat heeft Cornald Maas, een van de leden in dat comité, zelf gezegd. Voor welk liedje is er nu uiteindelijk gekozen? Volgens Shownieuws is het toch een dancenummer geworden van een bekende dj. ‘Gekozen voor onverwachte inzending’, is alvast de repliek van Maas.

Er is tegenwoordig veel gespeculeer over de Nederlandse Songfestivalinzending. Iedereen lijkt te willen weten wie onder de vlag van Nederland naar Tel Aviv trekt én wat daar gezongen zal worden. Commentator op het festival en lid van het selectiecomité van AVROTROS Cornald Maas heeft alvast verlossende woorden uitgesproken: zowel het nummer als de artiest zijn gekozen. Maas:

Ik ga nog niet onthullen om wie het gaat. De hele inzending is behoorlijk goed en onverwacht. Ik ben er zelf razend enthousiast over en geloof ook dat het kans maakt om heel hoog te eindigen straks

Volgens Koos van Plateringen, verslaggever van het SBS-programma Shownieuws en volger van het festival, is die onverwachte inzending een dancenummer geworden. Een idee waar Jan Smit, ook al lid van het comité, al langer mee rondliep. Een bekende dj zou voor het lied gezorgd hebben en er is een tijdje gezocht naar een geschikte zanger(es). Die is dus gevonden. In het showbizzprogramma van SBS viel al snel de naam van dj Armin van Buuren (foto). Het is nu alleen nog wachten op de officiële bekendmaking!

Advertentie