Nederland

NEDERLANDROTTERDAM 2020

Nederlandse inzending bekend op 4 maart

Net zoals elk jaar ligt er een lichte druk op de schouders van het gastland. Krijgen we ook dit jaar te maken met de ‘vloek’ van het gastland of kan Jeangu Macrooy het tij keren? Voor het antwoord op die vraag moeten we wachten tot 16 mei. Veel informatie over het lied is er niet, wel staat vast dat het zal worden uitgebracht op 4 maart en worden voorgesteld in De Wereld Draait Door.

Inzendingen van het gastland worden meestal goed ontvangen maar scoren op de avond van de finale in in de meeste gevallen ondermaats. De Portugezen werden in 2018 helemaal laatst en de Israëlische inzending van vorig jaar moest ook genoegen nemen met een drieëntwintigste plaats. AVROTROS houdt de lippen stijf op elkaar over hoe het nummer zal klinken en in welke stijl het zal zijn. Het enige dat we met zekerheid nu weten is dat het op 4 maart wordt uitgebracht. Een dag later, dus 5 maart, staat is hij opnieuw te gast in De Wereld Draait Door maar dit keer brengt hij het nummer voor de eerste keer live. Eerder liet Jeangu al weten dat dit nummer het beste is wat hij ooit heeft gemaakt.

Bekijk hier een reportage over Jeangu

Vlak voor de lancering van zijn songfestivalsong keren we terug naar de Surinaamse jeugd van Jeangu Macrooy. Een portret van een verlegen jongen die 'eindelijk zijn cocon heeft verlaten'. (Premium)

Geplaatst door AD.nl op Zaterdag 22 februari 2020

Advertentie