Nederland

NEDERLAND

NPO, AVROTROS en NOS organiseren Songfestival 2020

De eerste details over het 65e Songfestival zijn bekendgeraakt. De krant Algemeen Dagblad meldt dat de Nederlandse omroep NPO samen met deelorganisaties AVROTROS en NOS de organisatie op zich zal nemen.

De drie organisaties slaan de handen in elkaar om volgend jaar voor het eerst in veertig jaar een Songfestival op Nederlands grondgebied tot een goed einde te brengen. Ze doen dat ‘namens de publieke omroep, ieder vanuit zijn eigen rol.’ De laatste keer dat onze noorderburen de wedstrijd huisvestten, was in 1980. Dat was toen in het Den Haagse Congresgebouw. De exacte locatie en data van de happening van 2020 ontbreken nog op het moment van publicatie.

Volgend jaar willen de Nederlanders ‘een visitekaartje (…) van Nederlandse creativiteit en media-innovatie‘ neerzetten: ‘Het festival is één van de grootste internationale evenementen en biedt geweldige kansen om Nederland wereldwijd op de kaart te zetten,’ zeggen de drie organisatoren aan het AD. ‘Daarnaast pas het uitstekend bij de verbindende rol die de publieke omroep in de samenleving wil spelen, omdat het evenement een groot bereik heeft bij diverse doelgroepen van jong tot oud.’

Jon Ola Sand, de Executive Supervisor, zal ‘binnenkort’ alvast naar Nederland afreizen om de editie voor volgend jaar te plannen.

Advertentie