Nederland

NEDERLAND

OGAE Belgium geeft twaalf punten aan Nederland

Afgelopen weekend hield onze partner OGAE Belgium zijn jaarlijkse stemming om de favorieten te bepalen voor het komende Songfestival. Alle leden van de organisatie konden stemmen.

De afgetekende favoriet was Duncan Laurence uit Nederland, waardoor de liefde tussen de Lage Landen lijkt te worden verdergezet. Het zilver ging naar Luca Hänni uit Zwitserland en Mahmood uit Italië pakte brons. Zij krijgen dus de twaalf, tien en acht punten van de Belgische OGAE-afdeling. De lagere punten gingen naar Zweden (7), Azerbeidzjan (6), Noorwegen (5), Cyprus (4), Spanje (3), Griekenland (2) en Malta (1). De volledige top 41 is terug te vinden op de website van OGAE Belgium.

Stemmen op het eigen land was niet toegestaan. Onze Eliot, die ook fysiek aanwezig was op het evenement in Mechelen, zou vijfde zijn geëindigd in de rangschikking als punten aan België mochten worden gegeven. In totaal stemden 203 leden.

De OGAE Poll van 2019 is op het moment van publicatie een spannende strijd tussen de top drie van de Belgische leden, Nederland, Zwitserland en Italië. Die laatste voert momenteel het klassement aan met 371 punten, maar Zwitserland (368) en Nederland (360) varen in het kielzog. België staat in de totale rangschikking op een achttiende plaats. De ranglijst vind je op de website van OGAE International.

Advertentie