Nederland

NEDERLAND

S10 stelt Nederlandstalig Songfestivalnummer ‘De diepte’ voor

Op sociale media, het YouTube-kanaal van Eurovision.tv en live op groot scherm in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam is de nieuwe Songfestivalinzending van Nederland in première gegaan. Zangeres S10 trekt met het nummer De diepte naar Turijn. Het is voor de eerste keer sinds 2010 dat er een nummer in het Nederlands op het Eurovisiesongfestival zal worden gebracht.

Het gastland van het voorbije Songfestival heeft naast een kandidaat nu ook een liedje. Genodigden en fans zagen de officiële videoclip in première gaan in het Koninklijk Theater. AVROTROS bereidde de release tot in de puntjes voor, want het nummer is meteen te horen en te zien op verschillendere andere kanalen.

Dit het nummer van S10 voor Nederland:

play

Tijdens de voorstelling van het lied was S10 de speciale gast in het AVROTROS- en NPO Radio 2-programma Aan de Slag. Die show staat heel de dag geheel in het teken van het Eurovisiesongfestival en van de zangeres S10.

Liefdesbrief

De Nederlandse zangeres omschrijft het lied als ‘een liefdesbrief aan je eigen verdriet’De diepte is in samenwerking met Arno Krabman geschreven en geproduceerd. S10 over haar inzending: ‘Het is een ode aan het verdriet en de herinneringen die je met je meedraagt. Iedereen maakt in zijn leven gebeurtenissen mee die moeilijk zijn. Dat is iets wat we samen delen als mensen en ik hoop dat je je minder alleen voelt bij het luisteren van het liedje.’

Geen Armin van Buuren

S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, is erg populair in het Nederlandse alternatieve popcircuit. Ze weet als zangeres en rapster uit Hoorn mensen te raken door haar pure en eerlijke teksten. In Turijn mag ook de rest van Europa kennismaken met haar talent. Het selectiecomité duidde de zangeres en haar nummer intern aan. Ze verkozen haar boven een nummer van het duo Jaap Reesema en dj Armin van Buuren.

Advertentie