Nederland

NEDERLANDTURIJN 2022

S10 met lied in eigen taal voor Nederland naar Turijn 2022

Het roddelcircuit in Nederland was al een tijdje goed op dreef. Eerst werd de naam van zangeres Maan al veel genoemd door een geheimzinnig bericht op sociale media. Dit bleek loos alarm te zijn. Toen het duo Jaap Reesema en dj Armin van Buuren in het vizier kwam, bevestigden zij als snel een nummer te hebben ingezonden, maar de keuze op iemand anders was gevallen. Later werd de naam van Lakshmi genoemd, maar zangeres en rapster S10 zou ook een grote kans kunnen maken. Nu blijkt dat laatste dus ook officieel bevestigd te zijn door omroep AVROTROS in een live-video op YouTube. Het lied horen we op een later moment. 

S10, de artiestennaam van Stien den Hollander, is erg populair in het Nederlandse alternatieve popcircuit. Ze weet mensen te raken door haar pure en eerlijke teksten. In Turijn mag ook de rest van Europa kennismaken met haar talent. De zangeres en rapster uit Hoorn zal met een Nederlandstalig lied naar Turijn trekken. Het is van 2010 geleden dat ons buurland in de landstaal deelneemt. Weetje: de laatste Belgische inzending in het Nederlands dateert al uit 1996.

play

S10’s authentieke sound en muzikale veelzijdigheid maken grote indruk, waardoor ze op 17-jarige leeftijd haar eerste platencontract bij platenlabel Noah’s Ark tekent. Dit geeft S10 de kans haar debuutalbum Snowsniper op te nemen in 2019. Deze werd beloond met Nederlands meest prestigieuze muziekprijs: een Edison in de categorie Alternative. Een jaar later, in 2020, verschijnt haar volgende album Vlinders. Een uitverkochte tournee en hoge noteringen in de hitlijsten volgen. Twee maanden geleden bracht onze eigen Belgische groep BAZART nog een duet met de titel Onderweg uit met S10.

play

De 21-jarige jongedame heeft miljoenen streams op haar naam, samenwerkingen met Nederlands grootste artiesten en krijgt lovende reacties op haar werk van muziekrecensenten. Ze voelt zich het meest comfortabel in haar eigen taal, Nederlands,  want wat ze deelt, is haar verhaal.

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, namens de selectiecommissie:

S10’s song getuigt van lef en authenticiteit. Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen. S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden.

S10:

Muziek is alles voor mij. Ik hoop dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisiesongfestival. Voor zo’n enorm publiek, zoiets eervols mogen doen namens Nederland … dat vind ik echt geweldig. Ik ontplof daarom bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisiesongfestival

Vorig jaar deed ze trouwens zelf nog een oproepje via Twitter tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat plannetje is dus gelukt!

Hieronder zijn enkele voorbeelden van haar muziek te horen, Adem je in en Storm.

Advertentie