Nederland

NEDERLANDEX-DEELNEMERS

Sandra Reemer overleden na strijd tegen borstkanker

De Nederlandse zangeres Sandra Reemer is dindsdagochtend in Amsterdam op 66-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van borstkanker. Ze nam drie maal deel aan het Eurovisiesongfestival.

Sandra Reemer kondigde haar ziekte enkele maanden geleden aan na de opnames voor het tv-programma Gouden Jaren waarin ze met enkele andere bekende Nederlanders terugkeerde naar haar geboorteland Indonesië. Ze liep toen al een tijdje rond met een knobbeltje in haar borst. De zangeres kreeg bestralingen en chemotherapie, maar dat mocht niet baten. Vorige week werd Sandra opnieuw opgenomen in het ziekenhuis voor bijkomende onderzoeken en behandelingen. Helaas hebben die haar niet kunnen redden.

‘Ik voel me gelukkig erg goed, alleen af en toe een klein beetje moe’, zei Sandra enkele maanden geleden nog aan De Telegraaf. Via haar Facebookpagina kondigde ze toen ook aan een pauze in te lassen om zich te concentreren op haar herstel. Ze bedankte toen haar fans en alle mensen die haar steunden: ‘Ik geloof heel erg dat liefde heelt.’

Het is nog niet duidelijk wanneer Sandra Reemer begraven wordt.

Persbericht Gemonde 6 juni 2017Sandra Reemer overledenVandaag op dinsdag 6 juni is…

Geplaatst door Sandra Reemer op dinsdag 6 juni 2017

 

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra Reemer in Badoeng (Indonesië) op 17 oktober 1950. Acht jaar later verhuisde ze met het gezin naar Nederland. Haar eerste plaatje kwam uit toen ze elf jaar oud was. En in 1966 brak ze door als lid van het duo Sandra & Andres. Daarmee trok in 1972 naar het songfestival in Edinburgh met het nummer Als het om liefde gaat. Ze behaalden toen de vierde plaats met 106 punten, haar beste resultaat want ze zou daarna nog twee keer solo naar het songfestival trekken: in 1976 alleen met The Party’s Over in Den Haag en in 1979 met de band Xandra en het nummer Colorado in Jeruzalem. In 1970 had Sandra al eens deelgenomen aan het Nationaal Songfestival met Voorbij is de winter.

De band Xandra, waarvan zij de leadzangeres was, heeft niet lang bestaan. Colorado werd in Europa toen wel een hit, maar op het songfestival eindigde het pas op de twaalfde plaats. Kort daarna hield de groep er dan ook mee op en ging Sandra verder als achtergrondzangeres en tv-presentatrice. Als achtergrondzangeres keerde ze in 1983 nog eens terug naar het songfestival met Bernadette.

play

Haar televisiewerk startte in 1984 met De show van de maand en vervolgens als presentatrice van Sterrenslag. Niet veel later startte ze als assistente van Jos Brink in het populaire programma Wedden, dat..?, waar ze haar bijnaam kroepoekje kreeg. ‘In België word ik nog steeds herkend en dan denk ik Oh, van op het songfestival. Maar nee hoor, ze kennen me van Wedden dat..?’, zei ze in een interview.

Op dat moment zat haar zangcarrière wat in het slop. In 1996 kwam er volledig onverwacht een Nederlandstalig album uit. Maar Natuurlijk flopte volledig. Ze werkte nog enkele jaren mee aan The Dutch Divas met Marga Bult en Sjoukje Smit, maar hield er , zogezegd na enkele ruzies met de andere zangeressen, mee op.

play

Sandra richtte zich vanaf dan op liefdadigheidswerk met de Sandra Reemer Foundation die onderwijs in ontwikkelingslanden steunt, en op allerlei initiatieven in Nederland zoals de Boomfeestdag. Zo werd ze in 2006 tot Ridder in orde van Oranje-Nassau benoemd. Ze organiseerde in 2010 nog een tentoonstelling van Nederlandse songfestivaljurken in het Amsterdamse Lloyd Hotel. Ze was ook co-presentatrice van Cornald Maas voor de editie van Eurovision in Concert in 2014.

Begin dit jaar was ze nog te zien in de realitysoap Gouden Jaren: Indonesië. Reemer zou ook aan een autobiografie gewerkt hebben, maar die is nooit verschenen.

Bekijk hier haar laatste videoboodschap aan haar fans:

Persoonlijke videoboodschap Sandra Reemer

Lieve mensen,Samen met Sandra heb ik, Vincent Boot vandaag de website www.sandrareemer.nl geüpdate.Hierbij een persoonlijk videoboodschap van Sandra.Sandra: "Mijn haar zat niet zoals ik wilde en ik had geen make-up op, maar het komt uit mijn hart en ook de lieve mensen die me kaarten hebben gestuurd, hartelijk bedankt!"Wil je Sandra een hart onder de riem steken of een persoonlijke boodschap voor haar achterlaten ga dan naar het gastenboek op de website: https://www.sandrareemer.nl/gastenboek/ Omdat Sandra zich nu focust op haar genezing kan zij helaas niet of of nauwelijks reageren op reacties, maar ze leest ze zeker. Al jullie liefdevolle berichten dragen bij aan haar herstelproces!Hartelijke groeten,Vincent Boot (webmaster www.sandrareemer.nl)

Geplaatst door Sandra Reemer op zondag 12 maart 2017

 

Nederland treurt

Bekend Nederland reageert aangeslagen op het nieuws van het overlijden van de geliefde zangeres. Haar ex-man Ferdi Bolland, met wie ze negentien jaar samen was en die haar songfestivalnummer Colorado schreef, wist niet dat ze terminaal ziek was. ‘Toen ik hoorde dat ze kanker had, dacht ik te makkelijk aan het feit dat veel mensen daar tegenwoordig van genezen’, zegt hij aan AD. ‘Sandra was een prachtige vrouw die veel heeft bereikt in haar carrière. Haar grootste talent: ze was op een positieve manier eigenwijs.’

‘We wisten dat het niet goed met haar ging’, zegt haar goede vriend en theaterproducent Albert Verlinde aan RTL Boulevard. ‘Maar ze ging als een koningin om met het nieuws. Zo denk ik ook aan haar, als een koningin van positiviteit.’

Zojuist het trieste nieuws gehoord over het overlijden van Sandra Reemer. Niet te geloven, kende haar al zolang, rust zacht lieve Sandra.

Geplaatst door Gerard Joling op dinsdag 6 juni 2017

Ik was denk ik 7 jaar, of 8. 'Showmasters' was het programma waar ik als klein jongetje met fris gekamde natte haartjes naar keek met mijn ouders. Ik denk dat ik een beetje droomde om ooit zelf Showmaster te kunnen worden. Rolf Wouters, Willem Bol, Bart Bosch. Ik zie de deelnemers nog voor me. Maar de echte fascinatie lag bij de presentatrice. Sandra Reemer was mijn eerste tv-presentatrice-crush. De cassettebandjes van Sandra liggen nog in een doos in mijn garage. Jaren later ontmoette ik haar bij een musical-première. Ik liep naar haar toe om haar te bekennen dat ik vroeger enorm fan van haar was. Ze lachte ontzettend hard en zei: "Ik ben nu enorm fan van jou!". Ik bloosde als een klein jongetje met fris gekamde haartjes. Addy van de Krommenacker nam vervolgens de foto. Helaas zag ik Sandra daarna niet meer. Je helden ontmoeten kan een tricky proces zijn. Mensen zouden er geen zin in kunnen hebben of gewoon niet aardig kunnen zijn. Sandra was perfect. Als presentatrice, op mijn cassettebandjes en in 'the flesh'. Ik lees net dat ze er niet meer is. En word daar een beetje droevig van. Ik wens haar familie en vrienden heel veel sterkte toe in deze tijd. Ze zal gemist worden.

A post shared by Jan Kooijman (@jankooijmagram) on

Advertentie