Nederland

NEDERLANDMALMO 2024

Nederlandse Songfestivalcommissie laat Anouk schieten

Heel wat Nederlandse artiesten laten weten dat ze hun land willen vertegenwoordigen op het volgende Eurovisiesongfestival in Malmö. Sommigen daarvan hebben ook effectief een lied ingestuurd naar de selectiecommissie. Bekende naam daarbij is ex-deelnemer Douwe Bob en nu blijkt ook Anouk interesse gehad te hebben. Dat vertelt ze aan NU.nl.

Anouk nam in 2013 deel met Birds en werd negende in de finale, het beste resultaat voor Nederland sinds 1999. Binnenkort komt de zangeres met een nieuw album, Deena & Jim. Met een van de nummers daarop had ze naar Malmö willen trekken. Binnenkort, dat is op 3 november. Te vroeg dus voor de Nederlandse selectiecommissie, want die neemt de beslissing over de deelnemende artiest pas in december. Het lied zou dan in maart voorgesteld worden en dat kan natuurlijk niet meer als het volledige album al uit is. De release van dat album uitstellen, was geen optie.

Ik kon niet bij mijn platenmaatschappij aankomen en op het laatste moment zeggen ‘Sorry, het wordt toch pas maart’. Dus ging het helaas niet door, maar het was wel een mooi moment geweest.

Anouk is zo overtuigd van haar album dat ze het voorgesteld heeft aan de selectiecommissie.

Ik vind deze plaat zo te gek en zo groots. Ik was niet van plan het Songfestival ooit nog een keer te doen, maar met deze muziek wilde ik het wel.

De zangeres kan wel begrip opbrengen voor de beslissing van de commissie.

Ze hebben dit jaar heel veel inzendingen ontvangen en ik kan natuurlijk niet achterlangs. Dat begrijp ik ook wel. De beslissing zou pas ergens in december vallen.

Of Anouk in een ander jaar nog een poging zou wagen een tweede keer naar het Songfestival te trekken, is niet geweten.

Bekijk hieronder nog een keer Anouks optreden in Malmö tien jaar geleden.

play

Advertentie