Nederland

NEDERLAND

Tweede repetitie: Nederlanders in de knoei met lichtbal

De Nederlandse act staat nog steeds niet op punt. Camerastandpunten werden duidelijk aangepast, maar zitten nog niet overal goed. Het openingsshot van veraf is gebleven, maar door een betere verlichting van Duncan zie je hem nu ook effectief zitten achter zijn piano.

Bij de eerste twee doorlopen van het nummer zorgen de bewegingen van de camera er voor dat we beelden te zien krijgen waarbij de zanger onzichtbaar wordt door een overdaad aan licht. Dit is nog best vergelijkbaar met de slechte belichting die Ruth Jacott toebedeeld kreeg in 1993. Bij de derde doorloop van het nummer lijkt dit probleem gelukkig van de baan. De zwevende bal is verdwenen. Op de piano staat nu een glazen kubus, met daarop een ronde lamp.

Ook hier weet team Duncan nog niet goed hoe ze die best in beeld brengen. Tijdens de eerste doorloop is de lichtbal continu aan. Bij doorloop twee staan kubus en lamp op de grond en licht de bal niet op. Bij de derde repetitiebeurt staat het geheel terug op de piano en de lamp gaat halverwege het nummer aan. Duncan brengt zijn nummer nog steeds zuiver en vol emotie.

Je gelooft zijn verhaal als je in zijn ogen kijkt. Finale voor Nederland, zonder twijfel. Een effectieve overwinning, daar is de staging misschien net niet intiem genoeg voor.

Advertentie