Nederland

NEDERLANDALGEMEEN

Verrassing: Amsterdam wil Songfestival 2020 dan toch niet organiseren

Waar het Eurovisiesongfestival volgend jaar zal doorgaan, is nog niet bekend. Maar wat vast staat: het zal al zeker niet plaatsvinden in Amsterdam. Dat heeft burgemeester Femke Halsema bekendgemaakt. Volgens Halsema kunnen ze de Ziggo Dome niet reserveren voor zo’n lange periode en zijn er ook problemen met andere zalen.

De hoofdstad van Nederland wou graag de Ziggo Dome gebruiken als concertzaal. Blijkt dat de hal niet te reserveren valt in die periode. Bepaalde activiteiten kunnen niet verplaatst worden, aldus de burgemeester van Amsterdam. Dan maar naar RAI en de Johan Cruyff ArenA? Ook die zalen zijn niet beschikbaar volgend jaar. AFAS Live is dan weer te klein. Op die manier komt er al héél snel een einde aan de plannen om Amsterdam opnieuw als gaststad te laten dienen. Er zal geen voorstel van het gemeentebestuur komen.

Songfestival in tenten

Halsema laat weten dat er nog nagedacht werd over een alternatieve locatie. ‘Een buitenfestival in tenten’, zo blijkt. Maar die plannen werden te complex en brachten te veel onzekerheden met zich mee.

‘Amsterdam wenst Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht veel succes bij het opstellen van hun voorstel’, schrijft Halsema nog. Bovengenoemde steden zijn inderdaad nog in de race. Al lijkt Rotterdam nu de beste troeven in handen te hebben, met Maastricht als outsider. De provincie Zuid-Holland wil zelfs 1 miljoen euro in Rotterdam pompen als het liedjesfestival naar daar trekt. Het is lang geleden dat er nog zoveel steden interesse hebben om een Songfestival te verwelkomen.

Advertentie