NEDERLAND

Songfestivallied Waylon 2 maart bekend, ontdek de kanshebbers

De Nederlandse zanger Waylon zal op het publiek vijf mogelijke Eurovisienummers loslaten, waaruit er uiteindelijk een gekozen is om deel te nemen in Lissabon. Eerst werd 3 maart aangekondigd als de grote dag van bekendmaking, maar uiteindelijk is het een dag eerder geworden. Ontdek hieronder de vijf kanshebbers.

Vanaf vrijdag 23 februari zal de intern aangeduide zanger vijf opeenvolgende uitzendingen de muzikale gast zijn in het populaire Nederlandse praatprogramma De wereld draait door. In elke aflevering zingt hij een ander lied. Waylon zelf heeft samen met een interne selectiecommissie van de AVROTROS de uiteindelijke Nederlandse Songfestivalinzending al gekozen.

Eén van die vijf songs wordt dus het lied waarmee onze noorderburen in Lissabon op het podium verschijnen. Het zal dus de grote vraag zijn op welke van de vijf avonden Waylon dat lied zal brengen. Het antwoord krijgen we op vrijdag 2 maart, en niet 3 of 10 maart zoals eerder werd gefluisterd. De bekendmaking zal ook gebeuren tijdens de talkshow.

Back Together:

Outlaw In Em:

The World Can Wait:

That’s How She Goes:

Thanks But No Thanks:

Zaterdag 3 maart blijft een belangrijke datum in Waylon’s agenda want dan gaat hij voor het eerst zijn Songfestivallied zingen in Muziekcafé op NPO Radio 2 in Hilversum, waar 500 fans exclusief mogen bij aanwezig mogen zijn.

Nederland werd afgelopen maandag tijdens de allocation draw ingeloot voor de eerste helft van de tweede halve finale, op donderdag 10 mei.

Advertentie