NEDERLAND

Waylon welwillend tegenover reünie The Common Linnets op Songfestival 2020

Waylon blijkt open te staan voor een optreden met The Common Linnets tijdens het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. De zanger heeft al een lange tijd weinig tot geen contact met zangeres Ilse DeLange, met wie hij in 2014 deelnam aan het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen.

In 2014 werden Waylon en Ilse samen als The Common Linnets tweede met hun lied Calm After the Storm. In 2018 nam Waylon opnieuw deel aan het festival als soloartiest met het lied Outlaw in ‘Em en behaalde daarmee een achttiende plaats in de finale.

play
play

Geen ‘Calm After the Storm’ meer voor Waylon.

In de RTL4-talkshow Beau vertelde hij dat hij het succesnummer Calm After the Storm niet meer speelt tijdens zijn eigen concerten.

Niet omdat ik het niet wil of omdat ik de rechten niet heb, maar ja, dan sta je daar in je eentje dat liedje te spelen. Dat schiet ook niet echt op.

‘Ze moeten me eerst maar eens bellen’

In eerste instantie reageerde Waylon ontwijkend op de opmerking van presentator Beau van Erven Dorens dat hij en Ilse in Rotterdam toch echt samen zouden moeten optreden. Hij antwoordde met ‘Dan wens ik je een prettige wedstrijd.’

Na wat aandringen ging Waylon uiteindelijk in op het idee van Beau. ‘Ze moeten eerst maar eens bellen’ antwoordde hij. Beau reageerde daarop met:

Maar jij kunt Ilse toch ook bellen? En dan zeggen, laten we dat nummer “for old times’ sake” nog eens opvoeren?

Een eer voor je land

Waylon stelde daarna dat hij het Songfestival niet organiseert, maar het wel zou willen doen.

Nou, ik zou het doen. Ja joh, natuurlijk. Het is een eer om dat voor je land te mogen doen.

Na het Euroviesongfestival 2014

De succesvolle samenwerking tussen Waylon en Ilse monde helaas nooit uit in een hechte vriendschap tussen de twee. Het contact werd na het Eurovisiesongfestival 2014 verbroken na wat onenigheid. Ilse ging daarna verder met The Common Linnets, waardoor Waylon werd vervangen door JB Meijers.

Advertentie