Nederland

NEDERLANDSTOCKHOLM 2016

Zo klinkt ‘Slow Down’, de Nederlandse songfestivalinzending

Zanger Douwe Bob stelde vandaag de Nederlandse songfestivalbijdrage voor aan de hand van een heuse sociale media-campagne. Het lied heet Slow Down.

Fans hebben er lang moeten op wachten, maar het liedje waarmee Douwe Bob hoopt te scoren in Zweden, werd eindelijk voorgesteld aan het grote publiek. Het lied is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Jan Peter Hoekstra, Jeroen Overman, Matthijs van Duijvenbode en zanger Douwe Bob zelf.

Het nummer heet Slow Down, waarmee de zanger doelt op de druk die mensen voelen vanuit de maatschappij. ‘We moeten ons constant manifesteren’, zegt hij. ‘Dit is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Slow Down is een state of mind.’ Bij het lied hoort ook een videoclip, die werd opgenomen in Amsterdam.

play

 

Het nummer werd aan de wereld bekend gemaakt dankzij een grote campagne op sociale media. De persconferentie in Amsterdam werd live uitgezonden via Periscope en er volgden regelmatig updates via Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat onder de hashtag TeamDouwe.

‘Ik ben een songwriter en het enige dat ik wil doen is mijn nummers laten horen aan een publiek’, zei de Nederlandse zanger tijdens de persconferentie aan Cornald Maas. ‘Collega’s gaven me tips. Dingen die ik wel weet, maar het doet goed om het nog eens van hun te horen.’

‘Charmant in de camera kijken’

De Nederlander denkt nu volop na over de uitvoering en presentatie van het lied. ‘Ik ga sowieso niet dansen. Ik trek een mooi pak aan en ik denk dat ik dingen kan winnen door charmant in de camera te kijken, ik denk dat daar mijn kracht vooral ligt’, zegt Douwe Bob.

De organisatoren van muziekfestival Paaspop hebben Douwe Bob als een van de headliners bekendgemaakt en kijken uit naar zijn komst. ‘Wellicht komt er een live-uitvoering op Paaspop voor een groot en hopelijk enthousiast publiek. Dat zou een mooie promotievideo kunnen worden want juichende en meezingende fans doen het altijd goed’, klinkt het. Het festival vindt eind maart plaats in Schijndel.

Na The Common Linnets en Trijntje Oosterhuis gaat ook Douwe Bob een samenwerking aan met de Belgische regisseur Hans Pannecoucke. ‘We gaan iets heel gaafs doen’, vertelde de zanger eerder al.

Advertentie