Nederland

NEDERLAND

Zoektocht naar opvolger Jeangu Macrooy nu al gestart

Het Songfestival 2021 is nog maar net achter de rug maar de Nederlandse omroep AVROTROS is alvast gestart met de zoektocht naar de inzending voor 2022. Je leest het goed: het wordt een open zoektocht dus aan onze Nederlandse lezers met ambitie, dit is misschien je moment.

AVROTROS heeft op de website songfestival.nl een oproep gedaan om liedjes in te sturen voor het Eurovisiesongfestival 2022 met een eigentijdse en authentieke sound. De omroep heeft de ambitie om opnieuw succesvol te worden tijdens het grootste muziekfestival van Europa en roept daarom artiesten en songwriters op om in contact te komen met de omroep en de  selectiecommissie. De omroep is op zoek naar een Nederlandse artiest die, in welk genre dan ook, een eigen lied en zo mogelijk een persoonlijk verhaal wil en kan uitdragen.

Dit zijn de voorwaarden voor het insturen van een lied

  • Je bent Nederlands
  • Het lied is overtuigend, authentiek en persoonlijk
  • Als je meerdere liedjes wil insturen, beperk het tot je drie beste liedjes
  • Het lied mag niet commercieel uitgebracht worden of zijn voor 21 september
  • Verstuur je lied uiterlijk voor 31 augustus 2021

Wie is de selectiecommissie en hoe kom je in contact?

De Nederlandse selectiecommissie blijft ongewijzigd ten opzichte van 2021 en bestaat uit: Eric van Stade, Cornald Maas, Jan Smit, Sander Lantinga, Coen Swijnenberg en Joyce Hoedelmans. Je kan je lied bij de selectiecommissie krijgen door te sturen naar het e-mailadres: [email protected]. Er wordt verwacht dat het lied van een artiest, met bovenstaande criteria, in een vergaand stadium van productie pas onder de aandacht wordt gebracht.

Advertentie