Polen

POLEN

Alicja Szemplińska vertegenwoordigt Polen op Songfestival in Rotterdam

Ook Polen heeft vandaag zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam gekozen. Tijdens de finale van Szansa na sukces, die in de namiddag werd uitgezonden, is door jury en publiek beslist dat Alicja haar lied Empire in Nederland mag laten horen.

Aan de finale, die in de namiddag werd uitgezonden, namen nog twee andere kandidaten deel, die net als Alicja drie eerdere voorrondes hebben moeten doorkomen door onder andere een lied van The Beatles te brengen.

Covers

De finale werd geopend met covers van Songfestivalliedjes. Alicja bracht een eigen versie van Euphoria (Zweden 2012), Albert Černý coverde Fairytale (Noorwegen 2009), Kasia Dereń bracht Satellite (Duitsland 2010). Daarna mochten de kandidaat elk hun lied voor het Songfestival brengen, waarna de mensen thuis nog eens drie minuten tijd kregen om te stemmen.

In de jury zaten trouwens bekende gezichten. We herkenden Michal Szpak (Polen 2016) en Gromee (Polen 2018).

Lake Malawi

Albert, vorig jaar nog voor Tsjechië naar het Songfestival, werd uiteindelijk tweede met Lucy van zijn groep Lake Malawi. Kasia eindigde derde met haar Count On Me, dat ze eerst in het Pools zou zingen.

Alicja kreeg zowel van de jury als van het publiek het meeste punten, zo zullen we dus haar James Bond-achtige balade Empires in Rotterdam horen.

play
#Deelnemer(s)NummerJuryPubliekTotaalPlaats
1Kasia DereńCount On Me1123
2Alicja SzemplińskaEmpires55101
3Albert ČernýLucy3362

Advertentie