Polen

POLENVOORRONDES 2018

Dit zijn de tien kandidaten voor Polen

Sinds hun terugkeer in 2014 stonden de Polen al elke keer in de finale van het Eurovisiesongfestival en daar willen ze mee doorgaan. Er was al bekendgemaakt dat Krajowe Eliminacje, de Poolse nationale finale, voor de derde keer zal plaatsvinden, dit jaar op 3 maart. Nu werd er ook bekend gemaakt wie de tien kandidaten zijn.

Meer dan tweehonderd liedjes ontving de Poolse omroep TVP, meer dan verwacht, en dus werd de bekendmaking van de finalisten uitgesteld. Twee ex-deelnemers hebben een nummer ingediend maar werden niet in de selectie weerhouden.Wie het zijn werd niet bekend gemaakt. Wel zitten er opvallende kandidaten tussen.

Battle of the divas

De meest bekende naam in het lijstje in ongetwijfeld Isabell Otrebus. Met haar nummer Voiceless werd ze vorig jaar verrassend genoeg vierde in de nationale finale en maakte zo haar rol als favoriet niet waar. Na afloop beloofde ze in 2018 opnieuw mee te doen. De Poolse omroep krijgt blijkbaar geen genoeg van de zangeres want ze staat dit jaar opnieuw in de finale. Of het Isabelle gaat lukken dit te evenaren weten we dus op 3 maart, wanneer we opvolgster van Kasia Moś (foto) kennen.

Een andere opvallende naam is Marta Galuszewska. Zij is de meest recente winnaar van The Voice of Poland en werd daar gecoacht door Michal Szpak, die in 2016 in Stockholm achtste werd in de finale. De twee dames moeten echter rekening houden met nog iemand die grote kans maakt, Saszan. Een jong aanstormend talent met best een grote fanbasis kan het wel eens een interessante avond gaan laten worden. Hieronder vind je de lijst met alle tien kandidaten en nummers.

Saszan – ‘Nie chcę ciebie mniej’
Monika Urlik – ‘Momentum’
Isabel Otrebus – ‘Delirium’
Ifi Ude – ‘Love is stronger’
Future Folk – ‘Krakowiacy i górale’
Gromee feat. Lukas Meijer –’Light me up’
Marta Gałuszewska – ‘Why don’t we go’
Pablosson – ‘Sunflower’
Maja Hyży – ‘Skin’
Happy Prince – ‘Don’t let go’

Advertentie