Polen

POLENMALMO 2024

Koerswijziging in Polen: interne selectie kandidaat Songfestival 2024

Een verandering in Polen! Waar het land afgelopen jaar nog door middel van een preselectie bepaalde wie het land mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, werd vandaag bekend gemaakt dat de vertegenwoordiger op het aankomende festival intern zal worden geselecteerd. De inschrijving is inmiddels geopend.

De Poolse omroep TVP opende vandaag de inschrijving voor geïnteresseerde artiesten. Er is snelheid gewenst: de inschrijving sluit op vrijdag 2 februari.

Selectie

Een selectiecommissie zal de uiteindelijke deelnemer aan het Songfestival in Malmö selecteren. Wanneer de deelnemer en het nummer bekend worden gemaakt, weten we nog niet.

Koerswijziging

Dit betekent dus een koerswijziging voor Polen. Afgelopen jaar organiseerde de omroep nog de preselectie Tu bije serce Europy! Wybieramy hit na Eurowizję. Vertaald naar het Nederlands: Europa’s hart klopt hier! Wij kiezen een hit voor het Eurovisiesongfestival.

Zangeres Blanka wist de preselectie vorig jaar te winnen. Met het nummer Solo behaalde ze een negentiende plek in de finale van het Songfestival.

Advertentie