Polen

POLEN

Polen houdt voorronde op zaterdag 3 maart

De Poolse omroep TVP organiseert op zaterdag 3 maart een nationale finale om de Songfestivalinzending van het land te kiezen. Dat maakt ze bekend op Facebook.

De selectie Krajowe Eliminacje 2018 heeft een nog te bepalen deelnemersveld: nog tot en met donderdag 1 februari kunnen geïnteresseerde artiesten en componisten zich aanmelden bij de TVP. In een later stadium worden de kandidaten pas bekendgemaakt.

Op zaterdag 3 maart kiezen ook al IJsland, Finland en Estland hun bijdrage voor Lissabon, en vinden er nog voorrondes plaats in Litouwen en Zweden. Het belooft dus een drukke zaterdagavond te worden.

Czas oficjalnie ogłosić, iż 📣 Krajowe Eliminacje do Konkursu Piosenki Eurovision Song Contest 2018 📣 odbędą się… 3 marca o 21:30❗😊Transmisja oczywiście na antenie TVP1 – oficjalna strona 📺😉

Geplaatst door Eurowizja TVP op donderdag 25 januari 2018

Polen plaatste zich de afgelopen vier Songfestivals telkens voor de finale, en is zo een van de betere leerlingen in de Songfestivalschool. Zangeres Kasia Moś (foto) moest vorig jaar tijdens het ESF in Kiev genoegen nemen met een 22e plaats voor haar lied Flashlight.

Advertentie