Polen

POLEN

Polen kiest kandidaat via ‘Szansa na Sukces’

Waar er dit jaar veel landen geen nationale finale meer houden, gaan ze dat in Polen wel doen. De Poolse omroep TVP gaat via de formule van Szansa na Sukces de kandidaat selecteren voor Rotterdam 2020.

De voorbije twee jaar wist Polen zich niet te kwalificeren voor de grote finale van het Eurovisiesongfestival. In 2018 konden Gromee ft Lukas Meijer de fans niet overtuigen en alhoewel de dames van Tulia (foto) vorig jaar best populair waren, zat er ook voor dat kwartet geen finale in. Waar de volwassen kandidaten het minder doen, scoren de jongeren op het Junior Eurovisiesongfestival pakken beter. Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Junior Eurovisiesongfestival won een land twee keer na elkaar en laat dat land nu toch wel Polen zijn. De omroep heeft daarom een andere aanpak in gedachten.

??Uwaga, casting❗️??Jeżeli chcecie wziąć udział w programie i walczyć o zwycięstwo zapewniające udział w konkursie…

Geplaatst door Szansa na sukces op Vrijdag 27 december 2019

Geen nieuw format

Polen heeft in het verleden zowel gebruik gemaakt van een nationale finale, Krajowe Eliminacje, maar heeft ook vaak intern gekozen. De winnares van het Junior Eurovisiesongfestival, Viki Gabor, werd gekozen via Szansa na Sukces, dus lijkt het een slimme zet van de Poolse omroep om de kandidaat voor Rotterdam ook zo te vinden.

Vanaf 2 februari tot 23 februari zal er elke week een halve finale plaatsvinden waarin zes tot zeven kandidaten hun opwachting maken. Deze worden beoordeeld door een driekoppige jury, naar alle waarschijnlijkheid ex-deelnemers en specialisten. In deze eerste fase wordt er nog geen televoting gehouden omdat de kandidaten zich enkel moeten beperken tot een cover. De drie winnaars zullen tijdens een grote finale een cover brengen én hun mogelijke inzending voor Rotterdam. De winnaar zal gekozen worden door het samenvoegen van de stemmen van jury en publiek. De datum hiervoor wordt later bekendgemaakt.

Advertentie