Polen

POLEN

Polen: Luna naar Malmö met ‘The Tower’

Zangeres Luna gaat voor Polen naar het Songfestival 2024 met het lied The Tower. De kandidate en haar lied werden tegelijkertijd bekendgemaakt via het YouTube-kanaal van het Songfestival zelf.

In tegenstelling tot vorige jaren koos de Poolse omroep TVP voor een selectie achter gesloten deuren, zonder preselectie op televisie. De keuze viel op de 24-jarige Luna, studente, singer-songwriter en yogalerares.

Een punt verschil

De omroep maakte op haar website meer details bekend over de interne selectie. Vijf juryleden, waaronder ex-Songfestivalkandidate Kasia Moś (2017, Flashlight) gaven elk aan tien van de in totaal 212 geldige inzendingen die TVP hadden bereikt een score van een tot en met tien.

The Tower eindigde bovenaan met 34 punten, amper een meer dan WITCH-ER Tarohoro van een andere ex-Songfestivalkandidate, Justyna uit 1995 met Sama, die 33 punten ontving.

Dinsdag 7 mei

The Tower kun je hieronder bekijken en beluisteren. Polen neemt dit jaar deel aan de eerste helft van de eerste halve finale, op dinsdag 7 mei.

play

Polen op het Songfestival

Polen neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival. Het land won nog nooit. In 1994 behaalde het land zijn beste resultaat tot hiertoe: een 2e plek in de finale met To nie ja! van Edyta Górniak.

Op het Songfestival 2023 in Liverpool werd Polen vertegenwoordigd door Blanka. Solo eindigde 19e in de finale.

Advertentie