Polen

POLENUNCATEGORIZED

Polen organiseert Junior Eurovisiesongfestival in 2020 tweede maal op rij

Nadat Viki Gabor het Junior Eurovisiesongfestival 2019 won in haar thuisland Polen, rees de vraag of Polen in 2020 opnieuw de organisatie van het festival naar zich toe wilde trekken. Vandaag maakte de Poolse omroep TVP officieel bekend dat het land opnieuw de organisatie op zich zal nemen. 

Ook al  is er nog geen datum of gaststad bekend, het is hiermee de eerste keer in de geschiedenis van het Junior Eurovisiesongfestival dat een land twee keer achter elkaar de organisatie van het festival op zich neemt.

We’re going back to Poland! ??#JESC2020 will be hosted by Bądźmy Razem. TVP again after Viki Gabor’s historic win in…

Geplaatst door Junior Eurovision Song Contest op Donderdag 5 maart 2020

Jon Ola Sand, executive supervisor van het (Junior) Eurovisiesongfestival zei het volgende hierover:

We zijn erg blij dat TVP geschiedenis gaat schrijven en het Junior Eurovisiesongfestival 2020 óók zal organiseren. Vorig jaar in Gliwice zette Polen een nieuwe standaard voor het festival. De prachtige productie bracht het festival naar een nieuw level. We zijn daarom blij om nog een jaar met het getalenteerde team van TVP te mogen samenwerken.

Jacek Kurski, directeur van TVP voegde daaraan toe:

TVP is erg vereerd om opnieuw dit mooie wereldwijde avontuur aan te gaan. Het Junior Eurovisiesongfestival is erg belangrijk, omdat het jonge artiesten de kans geeft om hun talent te tonen aan publiek in heel Europa. Ik ben erg trots dat TVP een bijdrage kan leveren aan hun succes.

Gaststad

De Poolse krant Gazeta Wyborcza meldde vorige week dat de EBU al een aanbod van de stad Krakow heeft gekregen om het Junior Eurovisiesongfestival 2020 te organiseren. Wethouder van cultuur  van de stad Krakow, Rafał Piaskowski, bevestigde dit:

Er zijn inderdaad gesprekken geweest tussen de directeur van TVP en de burgemeester van Krakow, Jacek Majchrowski. Alles lijkt erop dat Polen in november 2020 opnieuw het Junior Eurovisiesongfestival zal organiseren.

Volgens Gazeta Wyborcza zou het festival gaan plaatsvinden in de grootste indoor arena die Polen tot haar beschikking heeft, de Tauron Arena:

Ik kan bevestigen dat de directeur van de Tauron Arena inderdaad data heeft vrijgehouden voor de organisatie van het evenement. In de komende dagen vindt er een vergadering plaats tussen producers om de details te bespreken. Na deze vergadering zal de stad beginnen met onderhandelen met de organisator over de mogelijke vormen van samenwerking.

Kurski heeft nog niet officieel gereageerd op de geruchten, maar tijdens de finale van de Poolse The Voice Kids zei hij tegen het publiek:

De winst van Roksana Węgiel in 2018 gaf ons een boost en de kracht om te gaan voor de organisatie van het Junior Eurovisiesongfestival. De show in Gliwice was zeer geslaagd. Willen jullie dat Polen de volgende editie weer organiseert? Dan maak ik er werk van! Hou het Poolse nieuws de komende dagen in de gaten.

Tweede organisatie

Polen is het vijfde land dat het Junior Eurovisiesongfestival voor een tweede keer mag organiseren. Nederland, Wit-Rusland, Malta en Oekraïne hebben allemaal al twee edities op hun naam staan. Sinds 2014 krijgt het land dat het Junior Eurovisiesongfestival wint als de eerste kans om de organisatie in handen te nemen. Tot nu toe zag alleen Italië hiervan af in 2014.

Junior Eurovisiesongfestival 2019

Viki Gabor won het Junior Eurovisiesongfestival 2019 in haar thuisland met het lied Superhero. Ze ontving in totaal 278 punten, het hoogste aantal ooit op de juniorvariant van het Songfestival.

Advertentie