Polen

POLENMALMO 2024

Poolse kandidaat Songfestival 2024 19 februari bekend

Ook de Polen laten van zich horen. Komende maandag 19 februari kennen we de Poolse kandidaat voor het komende Eurovisiesongfestival in Malmö. Dat laat omroep TVP weten op X. Of ook het lied dan meteen bekendgemaakt wordt, is niet duidelijk.

In het bericht wordt gesproken over wie Polen zal vertegenwoordigen. Vermoedelijk volgt het lied later. Wie het ook wordt, die persoon zal beter moeten dan de 19e plaats in de finale van Blanka (foto). Polen heeft het al jaren moeilijk, met wisselende resultaat. Nu eens haalt het in de finale de top 20 of de top 15, vaker nog de laatste jaren kwalificeerde het land zich niet. In 2016 zorgde Michal Szpak voor het op twee na beste resultaat ooit voor Polen, met een achtste plaats in de finale.

Interne selectie

De methode van kiezen was al bijna even wisselend als de resultaten. In 2018 bijvoorbeeld werd een nationale voorronde gehouden, om het jaar nadien Tulia intern te selecteren. In 2020 werd alweer van een voorronde gebruikgemaakt, om in 2021 opnieuw iemand intern te kiezen. De voorbije twee jaren volgde opnieuw een voorronde, om nu dus opnieuw intern een keuze te maken.

Advertentie