Zweden

ZWEDEN

Zweden – Fans kwaad na teleurstellend optreden Loreen op ‘Eurovision Cruise’

Snel Euphoria zingen en wegwezen. Loreen dacht er mee weg te komen tijdens de Eurovision Cruise van OGAE Finland, maar zowel de aanwezige feestvierders als de organisatie zelf zijn alles behalve tevreden over het blitzbezoek van de Zweedse songfestivalwinnares van 2012. Het management van de zangeres zegt dat ze gewoon gedaan hebben wat er in het contract stond.

Tijdens de Eurovision Cruise van afgelopen weekend stonden er optredens gepland van songfestivalartiesten DQ, Donny Montell én winnares Loreen. Er werd veel verwacht van het optreden van die laatste omdat zij dienst deed als hoofdact. Fans waren dan ook enorm teleurgesteld en zelfs kwaad toen bleek dat Loreen van het podium verdween nadat ze amper één liedje had gezongen, namelijk Euphoria. Achteraf maakte ze ook geen tijd vrij om met fans op de foto te gaan, terwijl de andere artiesten dat wel deden. ‘Loreen, je optreden was vreselijk’ en ‘Je hebt divastreken gekregen’, waren verwijten die de zangeres via sociale media over zich heen kreeg gegooid.

Jouni Pihkakorpi, voorzitter van OGAE Finland, deed zijn beklag in een Finse krant: ‘Loreen was geboekt voor een optreden van 30 tot 40 minuten’, zegt hij. Volgens de man kwamen ze pas een uurtje op voorhand te weten dat de Zweedse maar één nummertje wilde brengen. Dat was een complete verrassing voor de organisatie van de cruise. Helen Wigren, manager van Loreen, spreekt dat tegen. ‘Loreen heeft gewoon het contract gevolgd. Er was overeen gekomen dat ze enkel Euphoria zou zingen, maar blijkbaar hebben de organisatoren dat verkeerd begrepen. Het is een jammerlijk misverstand’, claimt zij.

Dit incident komt erg ongelegen voor Loreen. De populariteit van de zangeres is al een tijd dalende. Haar singles verkopen slecht en er is nog steeds geen opvolger voor haar debuutalbum uitgebracht. Nu dreigt ze nog meer fans te verliezen.

Haar optreden op de cruise:

play

 

Advertentie