Slovenië

SLOVENIEEX-DEELNEMERS

Maja Keuc trekt zich terug uit voorronde

Maja Keuc zal dan toch niet opnieuw deelnemen aan de Sloveense voorronde EMA. Dat maakte de omroep RTVSLO vandaag bekend in een persmededeling.

Veel fans keken uit naar de nieuwe deelname van Maja Keuc, die onder haar nieuwe artiestennaam Amaya aan de startblokken zou staan. De zangeres vertegenwoordigde haar land Slovenië zes jaar geleden op het songfestival in Düsseldorf, en werd dertiende in de finale met No One. Dat is tot hiertoe het derde beste resultaat ooit op het ESF voor het voormalige Joegoslavische land, dat sinds 1993 als onafhankelijke staat meedoet.

Amaya en haar entourage hebben de carrièreplannen ingrijpend gewijzigd: de zangeres zal zich richten op de muziekmarkt van Zuid-Korea. Ze tekende onlangs een contract bij Cow Pow Studios, een Zweedse platenmaatschappij gevestigd in Stockholm, en woont ook al enige tijd in Zweden. Een nieuwe poging in een songfestivalvoorronde past momenteel niet in het carrièreplaatje, en dus wordt er afgezien van deelname.

Vervangact

Keuc aka Amaya sluit niet uit dat ze ooit nog zal deelnemen aan EMA, maar voor 2017 zal het alvast niet zijn. In een reactie zegt ze: ‘Momenteel is mijn leven gewijd aan iets anders, en ik vind dat ik dat moet volgen. Ik wens alle andere deelnemers veel succes, en ik geloof dat het een geweldige EMA zal worden!’

De organisatie van de Sloveense voorronde is op zoek naar een vervangact. Er zullen nog steeds zestien kanddiaten deelnemen aan de nationale finale, die volgende week wordt afgewerkt op 17, 18 en 24 februari, met twee halve finales en een finale.

Advertentie