San Marino

SAN MARINOTEL AVIV 2019

Bekendmaking 21 januari: interne keuze voor San Marino

De San Marinese omroep SMTV maakte bekend dat ze intern gekozen heeft voor het Songfestival 2019. Het lied is al opgenomen, maar wordt binnenkort samen met de artiest(e) vrijgegeven. 21 maken ze daar de naam van hun kandidaat bekend.

Zo komt er na een jaar al een einde aan de omstreden voorronde 1 in 360 die dit jaar gehouden werd. Een Brits bedrijf organiseerde een selectie in Slovakije met deelnemers uit de hele wereld. Uiteindelijk sneuvelden de Duitse Jenifer, de Maltese Jessika en hun robot (foto) namens San Marino in de halve finale met Who We Are.

Deelnemer en song voor 2019 zijn inmiddels al gekozen achter gesloten deuren. Over enkele weken worden ze bekendgemaakt tijdens een persconferentie van SMTV. Een exacte datum is nog niet bekend. De baas van de omroep uit de ministaat, Carlo Romeo, wrijft zich alvast in de handen: ‘We hebben hard gewerkt aan verschillende voorstellen, en uiteindelijk kozen we een project met een geweldige internationale artiest. Ik denk dat we een zeer goede inzending hebben.’ Of Romeo het heeft over Rodrigo ‘Ken van Barbie’ Alves, weten we dus op 21 januari. Dan komt er een persconferentie. Op de website van de omroep verwijst het persbericht zelfs naar de namen van Rodrigo Alves én Russische zangeres Daryanna Kraieva, nog een genoemde naam.

Advertentie