Oekraïne

OEKRAINEKIEV 2017

Officieel: Kiev gaststad voor songfestival 2017

De kogel is eindelijk door de kerk: hoofdstad Kiev mag volgend jaar het grote Eurovisiesongfestival ontvangen als officiële gaststad. Het festival gaat door in het Kiev International Exhibition Center. Dat nieuws werd deze middag bekend gemaakt op een live te volgen persconferentie vanuit Oekraïne. Hiermee komt een einde aan de slechte soap die het debacle rond de keuze dreigde te worden. Het festival zelf gaat door op 9, 11 en 13 mei 2017.

Oekraïense omroep NTU en het selectiecomité stelden de bekendmaking van de gaststad verschillende keren uit. Die communicatie gebeurde steeds op een heel stuntelige manier en ook nu was niemand zeker of de bekendmaking er wel echt zou komen. Ze hielden er lang de spanning in want de livestream op Youtube startte met heel wat vertraging.

Uiteindelijk kwam er dan toch witte rook naar buiten: Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, is de gaststad voor de editie van 2017. Het Kiev International Exhibition Center is de hal waar alles staat te gebeuren, die naam deed al een tijdje de ronde omdat het eigenlijk de enige geschikte hal is die de stad momenteel heeft. De hal kan 11.000 bezoekers ontvangen. Kiev was ook in 2005, na de overwinning van Ruslana in 2004, gaststad.

Het zag er een tijdje naar uit dat het comité toch zou kiezen voor Odessa nadat lokale media claimden dat zij al wisten welke stad het festival mocht ontvangen. Burgemeester Vitali Klitschko zorgde zelf ook voor verwarring door in zijn persoonlijke blog te schrijven dat de organisatie er alles aan doet zodat Kiev toch maar niet de gaststad zou worden. Uiteindelijk ontving zijn stad 19 stemmen vanuit het selectiecomité, twee stemden tegen en er was één onthouding.

Data songfestival 2017 bekend 

De officiële data voor het festival van 2017, editie 62, werden ook meegegeven: de halve finales gaan door op 9 en 11 mei en de grote finale is er op zaterdag 13 mei 2017. Tickets voor het Eurovisiesongfestival vanuit Kiev zijn pas volgend jaar te koop.

play

Advertentie