Oekraïne

OEKRAINEMALMO 2024

Resultaat ‘Vidbir 2024’ in Oekraïne pas morgen bekend

Problemen in Oekraïne. Alsof het voor de finalisten van Vidbir 2024 nog niet spannend genoeg was, moeten ze nu nog langer wachten om het resultaat te kennen en dus ook te weten wie het land vertegenwoordigt in Malmö. Het resultaat volgt op zondag om 18.05 uur Belgische tijd, tijdens een live uitzending.

Eerder raakte al bekend dat de stemming langer open zou blijven wegens problemen met de app. Die lag een hele tijd plat. De problemen ermee blijken nu zo erg te zijn dat de stemming de hele nacht open gehouden wordt, tot morgennamiddag Belgische tijd.

Stemproblemen zijn niet nieuw tijdens Songfestivalvoorrondes. Zo geraakte tijdens ons eigen Eurosong 2023 de app overbelast. Het resultaat, waarbij Gustaph zoals bekend won, werd later geldig verklaard. In 2020 in Noorwegen moest een jury beslissen over het resultaat voor de superfinale omdat de app uit viel. Ook tijdens het Songfestival zelf waren al stemproblemen, bijvoorbeeld bij onze noorderburen. Op sociale media was veel commotie omdat mensen geen bevestiging van hun stem kregen.

Ook Oekraïne is nu dus slachtoffer van de problemen die met technologie gepaard kunnen gaan. Zo weten de topfavorieten bij de bookmakers, alyona alyona & Jerry Heil, pas bijna een volle dag later of ze effectief winnen.

Advertentie