Lissabon 2018

LISSABON 2018

‘Bekendmaking Nederlandse songfestivalkandidaat voor Lissabon in november’

Volgende maand weten we wie OG3NE opvolgt als Nederlandse songfestivalkandidaat. ‘De beslissing is nog niet genomen, maar het lijstje met namen wordt steeds wat korter’, zegt Famke Kroese, die de communicatie over het songfestival doet bij omroep AVROTROS, tegen Metro. ‘Binnen een maand komen we met de naam’. Cornald Maas, die samen met Jan Smit voor het commentaar zorgt bij de drie shows, laat aan Songfestival.be weten dat dat nieuws inderdaad klopt.

‘Het zal niet lang meer duren. Ik verwacht dat er medio november nieuws naar buiten komt’, laat Cornald Maas ons via Twitter weten. Het lijkt er op dat de knoop dit jaar moeilijker is om door te hakken, omdat we voorgaande jaren al lang wisten wie de Nederlandse kleuren zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. En Famke Kroese zegt zelf dat keuze nog niet is gemaakt.

Maan, Pleun of Dotan?

Hoe langer de beslissing uit blijft, hoe meer speculaties die overal opduiken. Zangeres Maan lijkt voor velen de ideale kandidate. Ze won recent The Voice en maakte nadien indruk in het muziekprogramma Beste Zangers. Volgens Henneke Veenings, de promotor van Maan, is de kans dat zij naar Lissabon afreist vrij klein, want ze zou niet gepolst zijn door de omroep.

Pleun Bierbooms, die ook al The Voice of Holland won, zou ook best wel eens kans maken. En dan is daar nog de naam van Dotan. Hij werd al paar keer gepolst (zelfs vorig jaar), maar het songfestival paste toen niet in zijn schema. Dit jaar wel?

Advertentie