Lissabon 2018

LISSABON 2018ALGEMEEN

Songfestival 2018 op 8, 10 en 12 mei in Lissabon

Portugese omroep RTP heeft samen met afgevaardigden van de EBU de data én locatie bekend gemaakt van het 63ste Eurovisiesongfestival. De halve finales gaan door op dinsdag 8 en donderdag 10 mei. De grote finale volgt op zaterdag 12 mei. De drie shows gaan zoals verwacht door in de MEO Arena in Portugese hoofdstad Lissabon. Ook Braga, Gondomar, Guimarães en Santa Maria da Feira waren in de running als gaststad.

Het nieuws werd vanavond meegedeeld op een persconferentie georganiseerd door organiserende omroep RTP, maar het nieuws was eerder al gelekt in de Portugese media. Omdat de drie shows erg vroeg in mei gehouden zullen worden, gaan de verschillende repetities al van start in april.

play

Songfestival in derde grootste indoor arena van Europa 

We publiceerden in mei al dat de organisatie graag wou uitwijken naar de  grote MEO Arena in Lissabon. Die plannen zijn niet gewijzigd. De arena is met zijn 20.000 plaatsen het meest geschikt om het songfestival te huisvesten en voldoet ook aan de technische vereisten. De arena is (gedeeld) de derde grootste indoor arena van Europa.

Voor de organisatie van het songfestival is het een opsteker dat de gaststad nu al bekend is. Tijdens de voorbije editie in Oekraïne duurde het maanden eer Kiev uit de bus kwam als gastlocatie. Er werd een heuse wedstrijd op poten gezet om een gaststad te vinden, maar dat verliep alles behalve vlekkeloos.

Meer informatie over de inhoudelijke organisatie en de ticketverkoop komt er pas later. Ontdek de arena:

play

Advertentie