Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Nederland stelt lied voor op 1 maart

In november al maakte de Nederlandse omroep AVROTROS bekend dat het duo Mia Nicolai en Dion Cooper onze noorderburen zullen vertegenwoordigen in Liverpool. Diverse mediakanalen in Nederland berichten nu ook dat de kogel door de kerk is wat betreft de liedjeskeuze. Mia en Dion zullen op 1 maart het nummer Chasing Highs aan de wereld voorstellen. Onder anderen ex-winnaar Duncan Laurence en diens verloofde Jordan Garfield hebben aan het lied meegeschreven. De releasedatum is ondertussen officieel bevestigd, de titel niet.

Het nieuws dat Mia Nicolai en Dion Cooper Nederland zouden vertegenwoordigen, werd in de herfst al op de Nederlandse Radio 2 bekendgemaakt. Dat kwam toen als donderslag bij heldere hemel. Pas een kwartier voor de uitzending werd op het Twitteraccount van de AVROTROS gehint naar een update. Die kwam er ook, tijdens het radiojournaal. In een video, die op de radio werd afgespeeld en inmiddels ook op de socialemediakanalen van de omroep werd gedeeld, is te horen en zien hoe Duncan Laurence, winnaar van het Songfestival 2019, de gekozen kandidaten voor 2023 telefonisch op de hoogte brengt.

De nu 26-jarige Mia Nicolai en 28-jarige Dion Cooper zijn twee beginnende artiesten met al enkele singles op hun naam. Ze werden twee jaar geleden samengebracht door Duncan Laurence en songschrijver Jordan Garfield, ook de verloofde van Laurence. Het viertal werkte samen aan de song die door het selectiecomité van omroep AVROTROS werd gekozen als Nederlandse Songfestivalinzending voor 2023.

Geen interviews

Hun lied wordt dus op 1 maart voorgesteld. De twee gaven onlangs een groot interview, maar daarin verklapten ze de titel van hun liedje niet. Mia en Dion hebben in Liverpool de taak de elfde plek te verbeteren die in 2022 door S10 werd gevestigd tijdens het Songfestival in het Italiaanse Turijn.

Advertentie